Ferrari tager et rekordstort antal priser


Af Henrik Hansen, den 2. juni 2016

Ferraris turboladede V8 blev den samlede vinder af Den Internationale Engine of the Year, forkortet IEOTY. Den 3,9-liters twin-turbo tager ikke færre end tre kategorier med den mest prestigefyldte Engine of the Year Award. Ferraris F12tdf 6,3-liters V12 motor tager prisen for motorer over 4 liter.

//

63 jurymedlemmer fra mere end 30 lande var samlet ved IEOTY i Stuttgart 1. juni 2016 og det er samtidig med til at gøre IEOTY til en af branchens mest eftertragtede hædersbevisninger. Som nævnt tidligere tog Ferrari den vigtigste af dem alle. Nemlig den samlede Internationale Engine of the Year Award, med deres V8 twin-turbo motor som blandt andet er at finde i 488 GTB, 488 Spider samt i deres California T model. Faktisk vandt denne motor også i kategorierne ?Performance Engine” og “New Engine? samt i 3?liters til 4-liters kategorien.


(Ferrari 488 GTB ved et tidligere arrangement Autoropa Racing Days 2015)

Ferraris 6,3-liters V12 motor som er at finde i modellerne F12berlinetta og F12tdf modtog også prisen for bedste motor over 4-liter.

Ferrari fremhæves for deres kompromisløse tekniske løsninger og genindførsel af twin-turbo teknologien til V8 serien som har sat nye standarder for turboladede motorer. Og som Graham Johnson, en af formændene for International Engine of the Year Award udtaler om Ferraris motorer, ?Det er et kæmpe spring fremad for turboladede motorer med hensyn til effektivitet, ydeevne og fleksibilitet. Det er virkelig den bedste motor i produktion i dag, og vil for evigt blive husket som en af de all-time greats.”