Jaguar C-X75 genoplives i James Bond filmen Spectre


Af Henrik Hansen, 3. november 2015

I den biograf-aktuelle James Bond film ?Spectre? som er den 24. i rækken, ser man den ellers skrinlagte konceptbil Jaguar C-X75. I 007-filmen er det skurken Hr. Hinx som puster liv i spekulationerne om at fortsætte det ellers nedlagte projek. Idet man ser den smukke Jaguar blive brugt til at jagte James Bond, som selvfølgelig kører den helt nye Aston Martin DB10 gennem Roms gader.

Tilbage i 2010 kunne den britiske bilproducent Jaguar ellers ved Paris Motor Show præsentere deres nye satsning, som ville blive Jaguars kvalificerede bud på en banebrydende hybridbil. Jaguar C-X75?eren modtog ved samme lejlighed ?Best in Show? prisen.

//

Bilen, som bekendt er navngivet Jaguar C-X75 skulle hylde Jaguars 75 års jubilæum. Det var planlagt, at C-X75 skulle fremstilles i et begrænset antal af kun 250 eksemplarer i samarbejde med Formel 1-teamet Williams. Et partnerskab som kunne bidrage med at producere en smuk, aerodynamisk og letvægtsbil som ikke alligevel ikke skulle gå på kompromis med køreegenskaber og sikkerhed.

Satsning med Jaguar C-X75 skulle have en startpris på £800.000. Den oprindelige hybridmodel var planlagt til få omkring 780 HK. Disse mange hestekræfter skulle bringe den op på en topfart af 330 km/t og ville kunne accelerere fra 0 -100 km/t på blot 3,4 sekunder. Desværre før projektet kom rigtigt i gang, besluttede Jaguar i 2012 at annullere projektet med begrundelsen, den daværende økonomiske krise.

I forbindelse med James Bond-filmen leverede Jaguar 7 nye eksemplarer af C-X75?eren. To ud af de syv biler er produceret ud fra den oprindelige C-X75 koncept, mens de sidste 5, som skulle anvendes som stuntbiler havde fået en ?almindelig? 5 liters V8 Jaguar-motor med 542 HK. Selv om den nylige repremiere af Jaguar C-X75 i James Bond-filmen har ført til spekulationer om, at genoptage produktionsplanerne, bliver Jaguars Special Vehicle Operations chef John Edwards citeret for at sige “Filmen var en mulighed for at fremvise C-X75, men det betyder ikke en ændring i strategi?

Har du ikke set filmen endnu eller synes du at biljagten var optaget lidt for mørkt og derfor ikke kunne fastslå, hvilken bil der blev brugt?
Så kan du opleve Formel 1-kører Felipe Massa testkører Jaguar C-X75’eren i klippet her!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});