Biler på Hovedengen i Ribe


Af Henrik Hansen, 19. oktober 2014 (Fotograf Gudrun Rishede, Danhostel Ribe)

Er man i nærheden af Ribe en tirsdag i sommerhalvåret og har bare lidt benzin i blodet, bør i besøge Hovedengen. Det ellers så idylliske navn Hovedengen, er efter en research ikke så idyllisk endda.

Navnet Hovedengen stammer nemlig tilbage fra 1500 tallet, hvor sørøveri i Nordsøen var en stor plage. Straffen for pirateri dengang, var at halshugge sørøverne og opsætte deres hoveder på stager ved havneindløbene til skræk og advarsel for ligesindet, men til glæde for de fredelige købmænd. Ligeledes på engen i Ribe, blev sørøvernes hoveder sat på stage til skue for alle tilrejsende ad søvejen. Heraf navnet Hovedengen.

//

Men tilbage til idyllen på engen, hvor mange fra nærområdet, har fået øjnene op for hyggearrangementet. Ejere af veteran-, amerikaner eller specialbygget biler kommer forbi, for stolt at vise deres biler frem. De tirsdage hvor vejret er perfekt, er det ikke unormalt at langt over 100 biler er udstillet på Hovedengen. Tilkørslen til engen sker gennem bommene ved det populære overnatningssted Danhostel Ribe, som bl.a via Gudrun Rishede, har bidraget med billederne til denne artikel.

Skulle dette have vakt din interesse og bilerne vejer ligeså tungt som naturen i Vadehavet, kan en lille bonus information være, at den tyske ø Sylt eller Sild som den hedder på dansk, kun ligger en lille times kørsel fra Ribe. Her kan du opleve Nordeuropas Monaco, hvor biler i millionklassen ikke er noget særsyn. Læs artiklen og gense lidt billeder fra mit besøg på Sylt her!:

Se lidt stemningsbilleder fra Hovedengen og Ribe herunder.