Her er superbilen med færrest fejl


Af Henrik Hansen, 30. december 2013

Bilprovningen i Sverige har lavet en statistik på baggrund af 3,1 millioner synsrapporter på personbiler i 2012 og kan afsløre hvilke bilmærker som har færrest fabrikationsfejl og hvilke bilmærker som ligger i bunden med flest fabrikationsfejl.

Rapporten tager udgangspunkt i biler fra årgang 2002, 2004, 2007 og 2009. De yngste biler var således kun tre år gamle, da de blev kontrolleret først gang.

Rapporten vil jeg mene, kunne give brugtbilskøbere i Danmark en god rettesnor til hvilke bilmærker som bør fortrækkes og hvilke som man bør vælge fra. Men husk nu alligevel altid at indhente flere oplysninger fra andre kilder inden du handler brugt bil eller er du meget usikker, så rådfør dig med fagfolk.

52 procent af de tre-årige biler blev godkendt uden bemærkninger. Den mest almindelige årsag til at de ikke smuttede igennem EU-kontrol var defekte lamper og indikatorer samt utilstrækkelig advarselstrekant.

Langt den største årsag til afvisning er bremsefejl. 16 procent af de kontrollerede biler har en ujævn bremsning, dårlige bremseskiver og bremseklodser samt dårlig håndbremse eller skader på bremserør.

Porsche er bilmærket, som suverænt er langt det bedste, når det kommer til antallet af færrest fabrikationsfejl på deres modeller, som er med i undersøgelsen.

Herunder er top fem af bilmærker med færrest fabrikationsfejl som er med i statistikken.

1. Porsche, 2,1 procent
2. Toyota, 5,9 procent
3. Subaru, 7,0 procent
4. Honda, 7,7 procent
5. Lexus, 7,7 procent

Endvidere kan oplyses, at de 2 svenske bilmærker Saab og Volvo ligger helt nede på henholdsvis plads nr. 22 og 24 i statistikken.

De fem bilmærker med flest fabrikationsfejl er Renault, Daewoo, Chevrolet, Chrysler og allersidst Dodge.

Du kan læse hele rapporten her! (Kilde: vg.no)