Ny SUV på vej fra Bentley


Af Henrik Hansen, 3. januar 2014

Bentley Motors bekræfter, at den vil gå videre med udviklingen af en helt ny bil linje: én luksus SUV. – Produktionen vil finde sted i Bentleys hjemby Crewe.

Dette bliver virksomhedens fjerde model som slutter sig til Mulsanne, Flying Spur og Continental GT modellerne. Man regner med at den vil være i handel i 2016. I løbet af de næste tre år vil Bentley investere mere over 800 mio £ i sit hovedkvarter i Crewe og udvikling af nye modeller.

Storbritanniens premierminister David Cameron, som var til stede sammen med Dr. Martin Winterkorn, formand for bestyrelsen i Volkswagen-koncernen til annonceringen på Bentley hovedkvarter i Crewe, sagde: “Denne £ 800.000.000 investering og tusind nye arbejdspladser fra Bentley er fantastiske nyheder for både Crewe og for Storbritannien som helhed. Det er endnu en vigtig milepæl i styrkelsen af vores økonomi.

“Det glæder mig, at Bentley vil bygge deres nye bil hér. Ikke alene vil det skabe tusinde arbejdspladser, men samtidig sikre endnu flere, samt at øge uddannelsesmuligheder for højtuddannede lærlinge.”

Dr. Winterkorn sagde: “Volkswagen Gruppen mener, at Storbritannien er konkurrencedygtigt sted for industriel produktion. Bentley fans over hele verden ser frem til mærkets første SUV. Sammen vil vi gøre denne nye Bentley til en anden ægte Bentley – Kraftfuld, Eksklusive og Succesfuld?

Statssekretær for erhverv Vince Cable sagde: “Dette er en velkommen forpligtelse til Storbritannien fra en stor international bilproducent. Vores automobil industri strategi beviser denne regerings forpligtelse til, at arbejde med virksomheder i verdensklasse som Bentley for at skabe arbejdspladser og fremme eksporten.

“Bentley var den første virksomhed, jeg besøgte som en minister og fungerer som et reelt eksempel på høj værdi produktion. De eksporterer mere end 80 procent af de engelskproducerede biler til resten af verden. ”

Bentleys bestyrelsesformand og administrerende direktør, Dr. Wolfgang Schreiber, tilføjede: “Dette er en fantastisk nyhed for Bentley og for Storbritannien. Bentley er stadig en succes, og denne nye fjerde model linje vil udnytte succesen på det globale marked for SUV. Støtten fra alle involverede i selskabet har været grundlæggende for denne beslutning, som vil sikre en bæredygtig vækst for virksomheden.”

Tro mod Bentley design DNA og mærkets kendetegnende for performance, kvalitet og håndværk, skal Bentley SUV være den mest kraftfulde og luksuriøse SUV på vejen. Ifølge undersøgelser foretaget i løbet af de seneste 15 måneder, har forbrugerne allerede taget positivt imod begrebet om en Bentley SUV. På dette grundlag har lanceringen til formål at tilskynde en komplet revurdering af luksus SUV-markedet.

Ligesom alle Bentley biler, vil SUV blive bygget på fabrikken i Crewe, hvilket resulterede i oprettelsen af over 1000 arbejdspladser i Storbritannien.