Lamborghini afslører 60-års jubilæumstrio


Lamborghini Huracán 60-års jubilæumsedition
Alle fotos: Lamborghini.com

Lamborghini fejrer sit 60-års jubilæum her i 2023, og en af de de planlagte begivenheder, er blandt andet lanceringen af en trio af specialudgaver baseret på Huracán – en hver for STO-, Tecnica- og Evo Spyder-versionerne af V-10-superbilen.

Hver specialudgave vil have et produktionsforløb på 60 enheder og har en “1 af 60” kulfiberplade samt et “60.” skrift malet på dørene samt broderet på sæderne. Bilerne vil også have helt specifikke farvekombinationer.

Huracán STO specialmodellen er designet til at fremhæve den atletiske karakter af den banefokuserede model. Som et resultat er de to tilgængelige farvekombinationer blevet inspireret af atletisk sportstøj eller sportsholdsfarver. En kombination har Blu (blå) Aegeus med accenter i Blu Astraeus, som kan kombineres med blottede kulfiberelementer med en Blu Mira-finish. Den anden går med Grigio (grå) Telesto og Nero (sort) Noctis kombineret med eksponeret kulfiber.

Huracán Tecnica specialmodellen er designet til at fremhæve Italiens Tricolore-flag og vil give køberne valget mellem en kombination af Grigio Telesto med Nero Noctis og Rosso (rød) Mars-accenter eller en kombination af Bianco (hvid) Asopo med Verde (grøn) Viper tone.

Den sidste af specialudgaverne er baseret på Huracán Evo Spyder, og endnu en gang er der to kombinationer at vælge imellem, som Lamborghini sagde er beregnet til at fremhæve livsstilsaspektet ved drop-top superbilen. En kombination har karrosseri i Blu Le Mans med kontrasterende Bianco Isi-udtryk. Den anden passer til en mere udtryksfuld Verde Viper krop kombineret med Bianco Isi udtryk.

Lamborghini Huracán 60-års jubilæumsedition

Specialudgaverne får deres formelle debut i dag fredag den 21. april ved et arrangement i Milano. Lamborghini har ikke oplyst, hvor mange af modellerne, som er reserveret til kunder i USA.

Lamborghinis Huracán Sterrato, der blev afsløret i december sidste år, er officielt bilproducentens sidste serieproduktionsbil, der udelukkende drives af en forbrændingsmotor, men der vil sandsynligvis være flere specialudgaver af Huracán såvel som Urus, før begge modeller går plug-in hybrid vejen som f.eks. den Aventador-erstattende Revuelto. Huracán forventes at forblive i produktion indtil slutningen af 2024, hvor den vil blive erstattet af sin plug-in hybrid efterfølger.