SSC Tuatara slår hastighedsrekorden overbevisende +500 km/t


Foto: SCC

En SSC Tuatara der produceres af den amerikanske bilproducent ”SSC North America” (tidligere ShelbySuperCars.inc) var i stand til at slå Bugatti Chiron Super Sport 300+ tidligere hastighedsrekord, hvor man køre en strækning frem og tilbage og herefter måler gennemsnitshastigheden. Her slog SSC Tuatara’en Bugatti’s tidligere rekord med en stor magen – Hele 508,5 km/t røg speedometernålen op på med racerkører Oliver Webb bag rattet. Det var næsten 20 km/t mere end da Bugatti Chiron Super Sport 300+’en satte den tidligere rekord tilbage i 2017 med 490 km/t.

Foto: SCC

Rekorden blev sat 10. oktober på en 7 kilometer lang strækning ved Nevada uden for Las Vegas, som var samme strækning, hvor Koenigsegg satte deres hastighedsrekord med 447 km/t tilbage i november 2017. Se videoen herunder.

Rekorden kom i hus på baggrunden af de to tophastighederne 484 km/t og 533 km/t som gav de magiske 508 km/t. Og de 533 km/t gav samtidig også SCC Tuatara verdensrekorden for højeste hastighed målt på offentlig vej.

Mødte selv Oliver Webb ved Supercar Day 2016 på Sjællandsringen

Men manden bag rattet Oliver Webb udtalte efterfølgende, at der var meget mere tilbage i bilen, så det er ikke urealistisk at kunne bygge yderligere 30 km/t på den rekord fremadrettet.

Den lille amerikansk producerede bil, som ikke er særlig kendt på vores breddegrader – Får måske nu lidt mere omtale end tidligere. En hurtig gennemgang af SSC Tuatara’en: 2-sæders superbil med en 5,9 liters twin-turbo motor med en ydelse på hele 1750 hestekræfter til de 1250 kilo som bilen vejer.