Alternativ bøderegn til bilister i London


Nu er det ikke kun fartsyndere i Londons gader som skal passe på – Nu kan de biler, oftest superbilerne, se frem til at modtage bøder, hvis deres biler larmer unødigt i området Knightsbridge i bydelen Chelsea. Efter mange år med stigende problemer for både arbejdspladser og beboere i bydelen Chelsea fået nok af de meget støjende Lamborghini’er og Ferrari’er. Så nu har de fået opsat kameraer med integreret støjmåler. (kilde: BBC.com)

Efter sigende er der allerede mange af de fartglade bilister, som med et lydniveau på over 74 decibel, hvilket er den nedre grænse for et bødeforlæg, er røget i den nye bødekasse. Den højeste måling for en bil indtil nu, har været en Range Rover på Sloane Street som ramte tæt på de 100 db (Dog overgik en måling på 104 dB Range Roveren, men det viste sig at være en helikopter) – Men inden det nye udstyr blev sat op, har der været målinger på nogle sommeraftener helt op på 126 dB, som svare til det gennemsnitlige lydniveau ved en rockkoncert.

På de første 11 dage af systemets levetid, er over 130 decibel-syndere gået i fælden. De kan nu se frem til en bøde for disse førstegangs forseelse på mellem £100 og £2500 pund (svarende til mellem ca. kr. 800,- og helt op til kr. 20.500,- ). Ved gentagende overtrædelser, kan myndighederne i værste fald beslaglægge lovovertrædernes køretøj.