Aston Martin bygger 1 ny Vantage-hyldest som er baseret på One-77


Aston Martin’s Q-division har lagt masser af timer i Victor som den nyeste “1 of 1” er døbt. Det er en V12’er opbygget i carbon og med hele 848 hestekræfter samt en manuel gearkasse.

Aston Martin har afsløret deres spritnye “1 of 1” skabt af sin Q-division, en smuk og meget kraftfuld og en hyldest til kulfiber opbygningen af den originale Vantage fra 1970’erne. Victor hedder den og er baseret på Aston Martins One-77, superbilen fra 2011 nu ombygget til en version med 848 hestekræfter leveret fra en V12 motor som sender al power til baghjulene via en seks-trins manuel gearkasse.

Motoren – som er en 7,3 liters, producerede normalt “kun” 760 hestekræfter – blev sendt tilbage til teknikerne hos Cosworth, som pressede de næsten 90 heste mere ud.

Med One-77s kulfiber- Monocoque som understøtter strukturen, er der genbrugt flere komponenter fra en anden Aston Martin kending. Støddæmpere og fra cockpittet er rattet nemlig at finde fra den track-baseret Vulcan. Farven som kommer til pryde Victor kaldes Pentland Green.

Hvad navnet angår, er det en hyldest til Victor Gauntlett, som er den tidligere chef for Aston Martin, og som var ansvarlig, da den originale Vantage debuterede.
Aston Martin har ikke endnu løftet sløret for hvad Victor’s pris er endt på og heller ikke afsløret navnet på den heldige ejer. I betragtning af bilens ultra sjældne One-77-oprindelse og alt det specielt skræddersyede arbejde, vil jeg ikke blive overrasket over at finde ud af, at prisen sagtens kan løbe op i 8 cifre.

Se flere lækre billeder af Victor herunder