McLaren Speedtail vs F-35 jetjager


McLaren’s Speedtail er med sin tophastighed på over 400 km/t den hurtigste model fra deres side nogensinde – Den er endda hurtigere end den legendariske F1, der havde rekorden som den hurtigste produktionsbil i over et årti. Men er det overhovedet hurtigt nok til at slå en F-35 jagerfly i et race?  Top Gear bragte de to sammen for at finde ud af det.

For at se, hvor hurtigt Speedtail egentlig er, organiserede værten Chris Harris et race omkring en bane mellem en rød Speedtail og en af ​​Royal Air Force’s F-35 Lightning II.  F-35 er det seneste i Lockheed Martins arsenal af meget manøvrerbare jagerfly, som er i stand til skyde en topfart på næsten 2.000 km/t og med en prisseddel på 124 millioner dollars. (omregnet til små 850 millioner  danske kroner).

Til sammenligning koster en McLaren Speedtail ‘kun’ $ 2,2 millioner (altså 15 millioner kroner) som kun er pebernødder i sammenligningen, men det er stadig et fantastisk stykke mekanik. Med over 1000 hestekræfter fra et med hjælp fra hybrid-køresystem, en siddeplads i midten og nogle vilde aktive luftkomponenter er det en af ​​de mest teknisk avancerede biler.

Desværre er Speedtail’s dobbelt-turbo V8  motor ikke helt nok til at overtrumfe en F-35 i et løb omkring en bane, selv med en Chris Harris bag rattet. Men det er stadig super fedt at se disse ‘titans’ dyste ‘head-to-head’.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *