Verdens dyreste Bugatti tog al opmærksomheden i Genéve


Bugatti La Voiture Noire Man må sige at Bugatti i år fik folk til at tabe kæben ved dette års Geneva Motor Show. For ikke nok med at de kunne fremvise deres 110 års jubilæums model Chiron Sport ‘110 ans Bugatti’ som kun vil blive bygget i 20 eksemplarer. Men at de samtidig havde en overraskelse i ærmet, med en “La Voiture Noire” (der oversat fra fransk betyder, Den Sorte Bil) som er en “One of One” special model som endte med at rende med det meste af opmærksomheden på Bugatti standen. (Foto: Bugatti.com)

Bugatti La Voiture NoireDen er bygget og baseret på Chiron’en men klonet sammen med Bugatti’s Type 57 SC Atlantic fra 1963 som en hyldest til en af virksomhedens mest legendariske biler og en kærkommen mulighed for også at fejre Bugatti’s 110 års fødselsdag i år.

Bugatti La Voiture NoireBilens kulfiber karosseri er håndbygget og designet af Bugatti-designer Etienne Salomé, som har givet den en mere aflang front (minder en anelse om den på Divo’en) og væsentlig længere bagende. Andre bemærkelsesværdige kendetegn og funktioner omfatter de unikke vinge spejle, LED baglygterne, de lysnende Bugatti-bogstaver på bagenden og fælgene.

Bugatti La Voiture NoireEn smuk linje som løber fra forenden af ​​bilen til bag-spoileren, minder meget om den samme linje der også findes på Type 57 SC. 

Bugatti La Voiture NoireLa Voiture Noire har fået samme 8,0-liters W16-motor med 4 turboladere som Chiron’en, og med de samme voldsomme 1.500 hestekræfter. Denne superbil har ydermere fået seks udstødningsrør. Jep, Du hørte rigtigt, hele 6 styk er der blevet plads til, som kun vil gøre den mere genkendelig bagfra, hvis man skulle være så heldig at spotte den. (men hvad er iøvrigt lige chancen for dette – Non?)

Bugatti La Voiture NoireSpecifikationerne forbliver ukendte, men firmaet fastslår, at bilen sandsynligvis vil have lavere tophastighed samt acceleration i forhold til Chiron på grund af sin Grand Touring opbygning. Bilen er ikke til salg, idet den allerede er solgt til en samler for den beskedne pris af 11 millioner euro (svarende til omkring 82 millioner danske kroner), hvilket gør den til den dyreste nyproduceret bil der er bygget til dato. 

Bugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture NoireBugatti La Voiture Noire

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *