Jægerhuset – Nostalgi og god mad i skoven


Er man københavner ligesom min kære hustru og jeg, er der 390 kilometer til restaurant Jægerhuset i Hadsund (altså med mindre man sejler, så kan du klare det med 280 kilometer). Det kan for nogen lyde som en lang tur at tage, for at få en bid mad. Men ikke desto mindre, var det det som vi valgte, da ferien i år skulle holdes i det jyske.

Baggrunden for besøget hos Jægerhuset, skal findes via Facebook. Og for at gøre historien lidt kortere. Så fik jeg for mange år siden via min AmazingCars Facebook-side kontakt til en bilglad dansker bosat i Los Angeles. Vi kan jo kalde ham Kolja (for det er da hans rigtige navn). Gennem vort FB-venskab, afslørede han også, at det ikke kun var biler, hvor vi delte samme interesse. Også madlavning på et niveau som ligger langt over gennemsnittet, delte han lystigt billeder fra – (Hvilket fruen og jeg ofte misundelig, blot kunne suge næringen ud af, helt fra over-there uden at vi nogensinde kunne blive mæt). Vi har altid haft et ønske om at komme en tur til L.A., og hvis turen skulle gå dertil, ville vi helt sikkert besøge min “penneven” i det skønne Californien. Men sådan kom det ikke til at gå. Sidste år flyttede Kolja og hans estiske hustru Diana, nemlig til Danmark. Her slog de sig ned i Hadsund og ved et tilfælde blev de forpagter af den skønne og idylliske restaurant Jægerhuset.

I vores ferieplanlægning, havde vi rådspurgt Kolja, om vi måtte besøge dem i deres nye omgivelser i restauranten og om der var et bestemt tidspunkt som passede dem bedst at vi kiggede forbi til en frokost. Hvilket udløste følgende svar fra Kolja, “Sig når I vil være der…. Så har vi åbent. Vi bor kun 2 km fra Jægerhuset” så var  de udstrakte arm, vist ikke til at tage fejl af 🙂

Vi fik en hjertelig og varm velkomst ude på gårdspladsen af de rareste mennesker, foran det stråtækte hus og for første gang i vort lange venskab foregik kommunikationen ikke via det skrevne, men som en rigtig samtale.

Selve Jægerhuset som de nu forpagter ligger i nogle fantastiske grønne omgivelser kun ganske få hundrede meter fra stranden.

Menukortet afslører, at det er den danske traditionelle madkunst som er vigtig her. Valgmulighederne er få, men ved forudbestilling, kan næsten alt lade sig gøre. (Se menukortet HER!) Planlægger man en tur forbi Jægerhuset, hvilket jeg meget gerne vil anbefale. Så er det en rigtig god ide at bestille bord inden. Populariteten for den gode mad på stedet, har gjort at turister samt de lokale beboere næsten dagligt sørger for, at det hyggelige lavloftede bindingsværkshus er fyldt op med spisende gæster.

Vi fik serveret en af specialiteterne på terrassen hos Jægerhuset, et super lækker stjerneskud som igen blev ledsaget af en velsmagende pilsner Mørk Lager øl fra det lokale Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri. En rigtig god kombination, når vejret er så dejlig varmt. Uhmmmm 🙂

Indenfor oser indretningen af nostalgi med nips og gamle ting og sager – Indbegrebet af dansk hygge. Vi får pakket os sammen – Kolja skal også i køkkenet og forberede maden til alle dem som har reserveret bord til aftensmaden, så vi  drager videre på vores Jyllandsturné fra den uforglemmelige dag i det gode selskab.

Se flere stemningsbilleder fra Jægerhuset herunder

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *