Audi + Porsche


audi e-tron_1Selvom man er store mastodonter inden for bilindustrien og dagligt kæmper om at vinde markedsandele, kan Porsche og Audi sagtens arbejde sammen om fælles mål. Hvilket også giver god mening, da det kan spare de to bilproducenter store summer af penge i udviklingen af fremtidens biler.

porsche-mission-eLæs blandt andet, hvilket tæt samarbejde de 2 tyske bilproducenter har fælles interesse i – Kilde: Audi Magazine 01/18 (Foto: Audi.com & Porsche.com)

Ny fælles platform: De to tyske premiumbrands har de seneste års tid arbejdet sammen omkring en stærk offensiv i udvikling af elektriske biler. Nu forstærkes samarbejder yderligere ned PPE-platformen (Premium Platform Electric), der skal danne fælles grundlag for den fremtidige produktion af elektriske biler. “Hvis vi skulle tackle fremtidens udfordringer alene, ville det koste os 30 procent mere,” udtaler Oliver Blume, der er direktør hos Porsche AG. Audis Rupert Stadler følger op: “PPE er et nøgleprodukt i Audis fremtid. Takket være dette samarbejde, der ikke er det første af sin slags i branchen, vil vi kunne tilbyde nogle unikke fordele til vores kunder inkl. nul emission og lavere omkostninger. Den ideelle kombination, der er et godt eksempel på, at 1+1 godt kan give 3.” De første biler bygget på PPE vil se dagens lys i slutningen af 2021. Såvel Audi som Porsche vil dog lancere rene el-biler i år og næste år – baseret på det allerede eksisterende samarbejde.”

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *