Japanske Aspark Owl klarer 0-100 på under 2 sekunder


Aspark Owl_xJapanerne har nu meldt sig ind i kampen om at blive verdens hurtigste officielle el-bil. Tilbage i september sidste år, hørte vi for første gang om Aspark Owl. Her annoncerede folkene bag projektet, at de gik efter at få deres el-bil til at kunne accelerere hurtigere end Tesla’s nye Roadster. Og nu har japanerne frigivet en video, hvor de testkører deres Aspark Owl. (Foto: fra videoen)

Tesla’s test afslørede som i sikkert kan huske, at den kunne klare 0 – 100 km/t på 2 sekunder. Men hold nu fast, Aspark Owl klarede denne disciplin på 1,921 sekunder, altså lige den anelse hurtigere- Men du kan se testen i videoen herunder.

Hvad angår The Owl EV som bilen også kaldes – Synes jeg godt, det kan ligne, at inspirationen stammer lidt fra en blanding mellem en LaFerrari og en Dogde Viper – Med blot en højde på 99 cm og en vægt på 860 kg kan de 429 hestekræfter som ikke lyder af voldsomt meget, men med momentet på 563 Nm, kan det virkelig få The Owl skudt afsted. Når den har passeret de 100 km/t på de ufattelige 1,921 sek, så er topfarten opgivet til 280 km/t. Disse målinger må vi sikkert vente lidt på endnu samt hvilken pris vi skal forvente af den nye raket.

Hvis man holder The Owl ureglementeret tilbage, kan den sagtens lave en burnout 🙂 

Lidt billeder af Aspark Owl fra Frankfurt Motor Show herunder  (Foto: gearheads.org)

aspark-owl-1aspark-owl-11aspark-owl-08aspark-owl-02aspark-owl-10aspark-owl-03

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *