Jason Watt får overrakt sin nye Ford GT


Ford GT_1At januars største bilmæssige begivenhed skulle have en Ford på tapetet – Hvem havde lige set det komme. Men torsdag den 25. januar blev altså dagen med alverdens gisninger om, hvilken ny speciel superbil som kunne præsenteres i P1 Management garage for første gang på dansk grund.

Ford GT_3Det har ligget længe i kortene eller rettere siden Ford annoncerede, at der ville blive produceret en ny version af Ford GT ‘en, at racerkører Jason Watt højst sandsynlig var en af de heldige som kunne godkendes til at købe en af de 1000 eksemplarer som der ville blive fremstillet.

Ford GT_2Så i torsdags foran den danske presse kunne Ford overrække en meget meget glad Jason Watt nøglerne til hans nye bil, hvilket ifølge Jason selv næsten var en lige så stor en oplevelse som da han blev far.

Ford GT_4Da først kluden var fjernet og den babyblå Ford GT med Gulf Livery kom til syne – kunne jeg ikke andet end at imponeres. Dette er simpelthen et mesterværk. Så smukke former og en karakteristisk bagende med bagvingen samt de 2 iøjnefaldende luftkanaler ned langs bilens midte som ikke kan forveksles med nogen anden superbil.

Jason Watt takkede Ford mange gange og kunne samtidig indvie os fremmødte i hans passion for brandet Ford, som har været det bilmærke der har fulgt ham tættest siden hans barndom. Det nye vilddyr som nu kommer til at pryde hans garage blive som sagt genskabelsen af den legendarisk Le Mans model som vandt løbet 4 år i træk for 50 år siden.

Den nye Ford GT har fået en 3,5 liters EcoBoost V6 motor med 647 heste – En topfart på hele 347 km/t og 0 – 100 km/t klares på søle 3,2 sekunder. Men kender man Jason ret, så vil han gøre alt for at opgradere motoren til endnu højere præstationer. At den “kun” har 6 cylindre, kunne “Blærerøven” Mads Christensen ikke modstå sig for at drille Jason Watt med. (Se Jason Watt forsvarer sig mod “Blærerøvens” drillende spørgsmål i videoen herover)

Ford GT_5En af betingelserne for, at man kunne få lov til at købe den nye Ford GT var, at den ikke måtte blive gemt væk som et samlerobjekt i en garage – Den skulle bruges. Men med en pris på 4,5 million kroner og det er altså uden afgift, så skal vi nok ikke forvente at Jason Watt kører forbi Motorkontoret og får et sæt plader på. Men han har lovet, at den nye Ford GT kommer til at erstatte hans gamle 2005 Ford GT (den kunne vi fremmødte hjælpe Jason med at tage afsked med – En bilsamler fra Stuttgart bliver dens næste ejer), når Sportscar Event skal køre penge ind til velgørenhed i 2018.

I forbindelse med annonceringen af Ford GT ‘en tilbage i 2015, kom det frem at der var mulighed for at to danskere kunne komme til at eje én af de 1000 eksemplarer. Og på mit spørgsmålet, kunne Jason bekræfte, at der også var et eksemplar på vej til en jysk køber. Og han afslørede ydermere “At der også ville komme en nummer 3, i forbindelse med tredje produktionsår til en dansker”

Se flere af stemningsbillederne herunder

Ford GT_6Ford GT_7Ford GT_8Ford GT_9Ford GT_10Ford GT_11Ford GT_12Ford GT_13Ford GT_14Ford GT_15Ford GT_16Ford GT_17

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *