Uventet vinder ved ølsmagning af helt ny specialølSponsoreret af LIDL

Lidl ølsmagning_1Når jeg bliver inviteret på ølsmagning. Og hvor menuen er krydret med en håndfuld helt nye øl, som kun lige har ramt det danske marked, så er jeg altså ikke den som siger fra. Jeg er nemlig altid på udkig efter nye lækre øl som jeg kan servere for mine gæster en varm sommerdag i haven. Derfor var det kærkommen mulighed, da LIDL sendte en invitation der inkludere middag og en eksklusiv ølsmagning.

Lidl ølsmagning_2Arrangementet var iscenesat på Kayak Bar som ligger ved udmundingen af Københavns Kanal lige under Knippelsbro – En fantastisk lokation med palmer, strandstole og kulørte lamper som normalt ville få en hensat til en sydens strandpromenader – Men i dagens anledning havde den danske sommervejr, sat en stopper for al udendørs aktivitet. Så i stedet var Kayak Bar’s hyggelige indendørs lokale gjort klar til de omkring 30-40 indbudte gæster.

Hvis i nu stoppede op, og tænkte hvad har LIDL egentlig gang i – Hvorfor invitere den tyske dagligvarekæde på ølsmagning? Så er forklaring ganske simpelt, at LIDL netop har lanceret en helt ny øl-serie, som det kun bliver muligt at købe i en af LIDL’s 106 danske butikker.

Lidl ølsmagning_7Den nye øl ”Craft Beer” som direkte oversat betyder ”Håndværksøl”, bliver en helt ny og anderledes øl-serie, hvor man har lagt vægt på en mere spændende kombination af aromaer. Stadigvæk med høje kvalitetskrav og til priser som ikke skræmmer nogen væk.

Lidl ølsmagning_8Ved selve ølsmagningen fik alle fremmødte mulighed for at møde den irskfødte forfatter, smagsdommer og ølspecialist Rory Lawton, som gennem de sidste 15 år har opbygget sig en stor viden inden for ølbrygning. Hans store vid, gør at han har haft en stor andel i udvælgelsen af de 5 nye øl som nu står på hylderne i LIDL.

De 5 nye ølvarianter, som blev præsenteret enkeltvis af Rory Lawton, skulle jeg sammen med de øvrige deltagere smage på og til sidst udvælge min egen favorit. Dette skulle udmønte sig i, at vi inden aftenen var slut, skulle ha kåret en vinder ud af de 5 lækre og smagsfyldte øl. Til min store forbavselse blev Ginger Grizzly min favorit, idet ingefær er et krydderi som jeg normalt vælger fra. Men kombinationen af ingefær, chili samt citrus gjorde altså udslaget – ikke kun mig, men også for flertallet af de fremmødte som havde den som en klar vinder.

Se lige den sjove ølreklame med Rory Lawton herunder

https://youtu.be/FLvkB16DUZs

Så husk næste gang, du gerne vil servere et par kvalitetsøl for dine gæster – Tag en tur forbi din lokale LIDL. Gå en tur hen til hylderne med de nye ”Craft Beer” Find din favorit og nu er du også klar til ølsmagning under eget tag. Med et bredt sortiment har ”Craft Beer” helt sikkert en øl som falder i din smag og med priser på mellem kun 15-20 kroner.

Lidl ølsmagning_3Lidl ølsmagning_4Lidl ølsmagning_9Lidl ølsmagning_5Lidl ølsmagning_6Lidl ølsmagning_10Et råd som jeg selv havde fulgt, da vi havde inviteret på ølsmagning på terrassen. Og de kølige specialøl fra “Craft Beer” gik rent ind hos vores gæster 🙂

Læs mere om de 5 øl som jeg smagte på til arrangementet:

Amber Ale:
Aroma af grapefrugt og jordagtige krydderier kendetegner denne mørke, ravfarvede Ale. Smagen er overordnet tør og præget af en fremtrædende maltnote, mens eftersmagen er moderat bitter.

Ginger Grizzly:
Denne gyldne ingefærøl bærer præg af skarpe noter af ingefær og en krydret aroma af chili og citrusfrugt.

Green Gecko:
Denne amerikanskinspirerede IPA har en udtalt karakter af humle og malt og en kraftig aroma af citrus, fyrrenål og peber. Den fyldige karamelmalt tilfører en sødme med gennemtrængende noter af pomeransmarmelade. Typisk for denne type øl er den lange og kraftige eftersmag.

Irsk IPA:
En karakteristisk, amerikanskinspireret IPA med en stærk aroma af tropisk frugt, tydelige noter af grapefrugt og fyrretræ samt en skarp nuance af citronskal. Maltens sødme og frugtige noter af fersken og abrikos forenes i en afbalanceret og rund smag. Eftersmagen er kraftigt bitter.

Irsk Pale Ale:
Denne amerikanskinspirerede Pale Ale har en frugtig aroma med noter af blodappelsin og fyrretræ. Smagen domineres af grapefrugt og pomeransmarmelade, mens malten træder i baggrunden. Den bitre eftersmag er kraftig og varer længe.

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *