Ulykke med Koenigsegg betegnes som arbejdsulykke


Koenigsegg Agera RS_ulykkeEn Koenigsegg Agera RS endte i grøften torsdag efter at chaufføren mistede kontrollen over den flere millioner kroner dyre superbil. (Foto: fra Expressen.se)

Ulykken skete på en testbane i Trollhättan, Sverige, men forårsagede gudskelov kun materielle skader. Føreren og en passager blev overført til et lokalt hospital, men udskrevet kort tid efter.

Fotoet af vraget, der blev sendt på svenske hjemmeside “Expressen”, ligner unægtelig den “Gryphon” Agera RS som er bestilt af den amerikanske superbil samler Manny Khoshbin, selv om der er enkelte forskelle med hensyn til hjulene samt guldkanterne.

Så nu må den kommende ejer vente endnu længere på at modtage den i sin garage.

Koenigsegg har udtalt i en erklæring efterfølgende, at bilen var i gang med de sidste test før den endelige levering til sin ejer. Virksomheden siger, at der ikke er fundet nogen teknisk fejl, hvilket tyder på at årsagen til ulykken, skyldes en chaufførfejl. Da ulykken skete på i et lukket industriområde, er der tale om en arbejdsulykke

Koenigsegg Agers RS_GTSpirit_2Selvom bilen ser temmelig beskadiget ud, siger Koenigsegg, at bilen efter den første inspektion ser ud til at være sluppet nådigt. Hvilket betyder, at bilen nok skal komme tilbage på vejen igen. (På billederne kan du se, hvordan den skal se ud i hel stand, Foto: GTSpirit.com)

Koenigsegg Agers RS_GTSpirit_1Det er gode tegn, fordi Koenigsegg kun bygger 25 eksempler af Agera RS og de er alle solgt. Bilen er certificeret til salg i USA med sin mest kraftfulde opsætning af hele 1.360 hestekræfter som leveres fra en 5,0-liters twin-turboladet V8’er.

Testbanen, hvor ulykken opstod tilhørte tidligere Saab. Banen er nu ejet af NEVS (National Electric Vehicle Sweden), men Koenigsegg har tilladelse til at bruge den. Det er her den svenske superbil producent bl.a forbereder sine biler til det amerikanske marked.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *