Verdens hurtigste bil


tesla_2Alle forstår ordet acceleration. Altså graden af ændring af hastigheden. Den amerikanske Tesla S P100D med 760 hk, kan nu kalde sig verdens hurtigste bil, altså lige indtil den rammer de 60 mph (som omregnet ”næsten” svare til det, vi oplyser som 100 km/t)

Det er nu fastslået efter af Motortrend.com som har testet den og er kommet til den konklusion, at det er den første lovlige gadebil, som kommer under 2,3 sekunder for de 0 – 60 mph. Helt præcist med tiden 2.275507139 sekunder. De har desværre ingen målinger på tophastigheden, men Tesla’en skriver sig sikkert heller ikke ind i historiebøgerne på det punkt.

(Dette indlæg indeholder annoncelinks)

For at køre under disse forhold skal dækkene være fantastiske – Jeg ville købe mine dæk HER!

Tesla’s fordel holder nemlig ikke evigt, da højere hastigheder og hestekræfter som regel går hånd i hånd. For skal farten yderligere opad, så har Tesla’en det lidt vanskeligere. Kommer vi over de 60 mph, er det biler af en helt anden liga som tager over. Ferrari’s LaFerrari er den hurtigste fra 0 – 70 mph (112,654 km/t), mens Porsche 918’eren og McLaren P1’eren eftersigende trækker fra ved 0 – 80 mph (128,748 km/t) – (Billeder af de 3 hyperbiler fra weekendens motorshow under artiklen // Foto: Sebastian Sund Frandsen)

Men der er trods alt milevidt mellem anskaffelsespriserne fra Tesla S P100D til de 3 øvrige hyperbiler.  Tesla’ens kontantpris starter ved omkring 1.500.000 kroner, mens de 3 øvrige så starter prisen et sted godt over 25 millioner kroner.

LaFerrari918'errnP1

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *