Retur til den tyske ø Sylt – Nordeuropas Monaco


Af Henrik Hansen, 23. august 2015

I lørdags vendte jeg tilbage til den fantastiske tyske ø Sylt. En ø som jeg også besøgte sidste år i oktober måned. Øen Sylt er kendt som en af tyskernes mest populære feriesteder. Men er samtidig også et tilholdssted for den tyske overklasse, da mange af dem som har penge eller er blevet til noget i Tyskland, har hus på Sylt eller er på venteliste til en bolig.

//

På grund af de isolerede omgivelser og besværlige tilrejse muligheder kan de tyske overklasse folk være i fred og ro. Det ses ret hurtig når man bevæger sig sydover fra færgehavnen List. Bentley?er, Porscher, Jaguarer og dyre Mercedeser præger indkørslerne specielt i byen Kampen.

Sidst på eftermiddagen mødte jeg 2 yderst høflige tyske jetsetter med hver deres lækre biler, en Fisker Karma samt en Porsche 911 cabriolet, på en parkeringsplads i hovedbyen Westerland.  Mens jeg gik rundt og tog billeder af den smukke Fisker Karma, sagde den ene tysker, som var den eneste der talte engelsk, at ?Denne Fisker Karma er den eneste i Nordtyskland? og at ejeren, som ikke kunne tale engelsk, også havde andre biler, heriblandt en anden elbil, nemlig en Tesla. ? Alt imens jeg fik lidt historie og et par gode spot, blev der pakket biler.  De havde nemlig efter en dag med stille vind, travlt med at komme ud til stranden. Så han afslutter samtalen med ? Vi har lidt travlt. Vinden er taget til i styrke, så vi skal ud og kitesurfe?


Relaterede artikler

Sylt, Nordeuropas Monaco


Herunder er en billedserie af de biler som jeg mødte på min endagstur Sylt