Verdenspremiere på den ny Ferrari 488 Spider


Af Henrik Hansen, den 29. juli 2015 (Foto: Ferrari.com)

Vi har dårligt nok set den nyeste Ferrari 488 GTB på gaderne, før Ferrari allerede kan afsløre hvorledes deres Spider version kommer til at se ud. Den kommer godt nok først på gaden til foråret 2016, men skal Du til Frankfurt Motor Show i september måned, kan du i den forbindelse, se den før alle andre.

//

488 Spider bliver den hurtigste åbne bil med en V8 centermotor, som Ferrari nogensinde har fremstillet. Under motorhjelmen dunker den 3,9 L turboladede V8?er som er identisk med den som ligger i 488 GTB?en. Ydeevnen er 670 HK og 760Nm ved 3000 o/min som kan sende den af sted fra 0 ? 100 km/t på 3 sekunder rent.  0 ? 200 km/t klares på blot 8,7 sekunder. Topfarten er opgivet til +325 km/t.

Dette er også en usædvanlig effektiv motor, idet man oveni har givet den 100 hestekræfter end den tidligere V8?er motor, men man har også reduceret CO2-udledningen. Ydermere er Ferrari?s nye turboteknologi forbedret så de enorme kræfter leveres lineært og proportionalt med omdrejningsniveauet.

488 Spideren anvender Ferrari?s specieludviklet foldetag i aluminium, hvilket gør at Ferrari 488 Spider kan opleves både som coupe eller som en roadster. Løsningen med aluminium foldetaget sikre, at vægten er reduceret med 25 kg i forhold til det klassiske stof-foldetag og det tager blot 14 sekunder at ændre bilen fra Coupe til Spider.

//