Min weekend som instruktør med Sports Car Rental


Af Henrik Hansen, 3. september 2014

Siden jeg startede AmazingCars.dk for 2 år siden, har drømmen altid været, at komme helt tæt på disse lækre superbiler og helst komme til at sidde bag rattet som chauffør. Denne drøm er nu endelig gået i opfyldelse ved hjælp af Sports Car Rental; som er en dansk virksomhed der tilbyder oplevelsesture i superbiler.

I weekenden som lige er overstået, fik jeg for anden gang i år en invitation til at hjælpe ved deres gavekortsture i Århus. Denne weekend var dog lidt anderledes, idet at lørdagen bød på track day på Ring Djursland, og dermed også muligheden for at komme på racerbane med en Ferrari 458 og en Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera. Disse 2 italienske fuldblodsracere begge med 570 hestekræfter flytter grænser for, hvad man normalt kommer til at opleve på de almindelig gavekortsture. Ydermere er det skønt, at få lov til at køre op imod 180 km/t på langsiden, uden at skulle frygte lovens lange arm.

Søndagen var dagen, hvor der skulle køres gavekortsturer i og på vejene omkring Århus. Her er det normalt muligt at køre i 3 forskellige superbiler, en Lamborghini Gallardo Spider, en Ferrari 360 Spider eller en Audi R8. Denne søndag trak man lige et es ud af ærmet, da man havde valgt at supplere med Lamborghini Superleggera?en til også at køre gavekortsturer.

Kort fortalt, når jeg skriver ?hjælpe til? indgik følgende arbejdsopgaver denne weekend.

Fredag, tage imod en Lamborghini Gallardo på privatadressen, leveret meget sent af mekanikeren.

Lørdag, yderst tidligt op, da Lambo?en skulle være på Ring Djursland kl. 9 og havde omkring 360 km foran sig. På vejen mod det jyske skulle én af de andre instruktører samles op. (her er det rart, hvis man er enig om mødetid og sted). Uden at komme alt for sent, var jeg klar til at bistå med de forskellige opgaver, såsom ? at sørge for bilerne kommer sikkert på banen, uden at komme i karambolage med hinanden. Som debutant og novice på disse banekørsler, blev det til del turer som instruktør i fuldblodsracerne, 458?eren og Superleggera?en.

Søndag, helliges til at sidde ved siden af samt hjælpe de glade kunder til at komme sikkert gennem Århus by uden at risikere at miste kørekortet samt at få den bedste køreoplevelse ud af bilerne. Det skal nævnes, at instruktøren også bliver sat til at køre ture for dem som ikke selv er i stand til at køre, enten p.g.a. deres alder eller manglende kørekort. Efter endt arbejdsdag, skal alle bilerne fragtes til København igen og fik overrakt den smukke og dejlige nøgle til Gallardo’en.

Ikke mere snak, nu får i lov til at læne jer tilbage og nyde stemningsbilleder fra denne weekend.