Koenigsegg CCR Revo på Rådhuspladsen sammen med Shmee150


Af Henrik Hansen, den 27. oktober 2013 (redigeret 4. dec 2019)

En fredag i september måned, fik jeg chancen til at komme helt tæt på en af de smukkeste og hurtigste sportsvogne som er bygget, en Koenigsegg CCR Revo fra 2004.

Kun bygget i 14 eksemplarer, heraf er det kun 5 som denne der var højrestyret. Dette smukke eksemplar skulle fragtes fra SuperVettura, en eksklusiv bilhandler i England til Koenigsegg AB i Sverige for senere at kunne foreviges med sin nye ejer.

Jeg vover en påstand om, at chaufføren ikke er helt ukendt blandt bilkendere. Det var nemlig ingen ringere end englænderen Tim Burton aka ‘Shmee150’ Facebook’s svar på Topgear, som bl.a. har inspireret undertegnet til selv at begive mig ud i denne underholdningsbranche. Da jeg selv begyndte at følge ‘Shmee150’ som han kalder sig på Facebook, tilbage i 2012, havde han 13.000 følgere. I skrivende stund (okt. 2013) har han rundet 301.000 følgere. Så jeg er bagud på point her. I dag altså den 4.’dec 2019 er hans skare af følgere steget til over 2,5 millioner – IMPONERENDE GOD GÅET 👍

Video af start-up med den fede Koenigsegg CCR Revo👇

Men tilbage til denne lækre Koenigsegg CCR Revo med ‘Chassis nr. 9’, som var den første af de 5 højrestyret CCR’er som de byggede mellem 2004 og 2006. Faktisk tilbage i 2005, lykkedes det Koenigsegg AB, at slå rekorden for verdens hurtigste serieproducerede bil, rekorden dengang lød på 388 km/t og det var netop en CCR som slog den tidligere rekord, der havde tilhørt McLaren F1’en.

Den er udstyret med en 4,7 liters V8 motor som yder 806 hestekræfter og 0-100 km/t klares på 3,2 sek. Den er senere opgivet med en topfart på 395 km/t, men dette er en teoretisk tophastighed og ikke bekræftet.

Nyd billedserie herunder