Fisker Karma tæt på konkurs


Af Henrik Hansen, 10. april 2013 (kilde: autonews.com)

Den amerikanske bilproducent Fisker Automotive er hårdt ramt, de har lige fyret 75 procent af en samlet arbejdsstyrke på omkring 200 mand, så situationen er akut iflg. hjemmesiden autonews.com og det kan ende med konkurs i den måned.

Succeshistorien anført af dansk-fødte Henrik Fisker, er på vej på afgrunden. Efter at produktionen blev sat i værk tilbage i 2011 ved hjælp af adskillige private investorer og lån fra de amerikanske myndigheder. Så så det dengang lyst ud for bilvirksomheden som skulle være den helt store satsning af el-biler i USA. Men sidste sommer startede problemerne for Fisker Automotive efter at de havde produceret omkring 2000 eksemplarer. Leverandøren af batterierne var gået konkurs og siden har ikke én bil forladt samlebåndet.

Så situationen pt. er, at pengene fosser ud af virksomheden. Nye investorer eller samarbejdspartner er ikke længere villige til at indskyde ny kapital i virksomhed. Ydermere kom nyheden om, at Henrik Fisker havde trukket sig fra alle poster i virksomheden. Begrundelse, at der var uenighed om virksomhedens strategier.

Lige nu er der et stort behov for penge, da fristen for at tilbagebetale nogle af de 193 millioner dollars som amerikanske Department of Energy har lånt dem forfalder den 22. april. Da det er kendt at Department of Energy er villig til at erklære Fisker Automotive konkurs, og at forhandlinger med overtagelse fra 2 kinesiske selskaber er strandet. Så det unægtelig ud til at eventyret lakker mod enden, desværre.

Se flere billeder af Fisker Karma her!