Gemmer din garage et guldfund som denne


Af Henrik Hansen, 6. marts 2013

Er du på jagt efter en unik og sjælden og bil i faster Anna?s garage eller Onkel Kurt?s lade, så finder du oftest kun 4 rustne metal hjulkapsler, et brugt batteri eller en gammel sideskærm til VW 1302.

Men i en ældre forfalden lade i Amerika stod en Porsche. Og ikke hvilken som helst, vi taler om en Porsche 356 A cabriolet fra 1958, altså en bil på 55 år som kun har haft 2 ejere, den sidste har haft den siden 1971, men på grund af ejerens fremskredne alder, mente han, er det var på tider at Porschen skiftede ejer. Han og hans kone havde kun brugt bilen sparsomt i løbet af de næste 42 år, mest til Porsche klubarrangementer og fornøjelsesture.

Porschen er nu sat til salg på Ebay og i skreven stund er prisen på $75.100, (altså omkring kr. 430.000,-), men du kan stadigvæk nå at byde på bilen, auktionen udløber om 3 dage. Følg med i auktionen her!

Porschens oprindelig farve var sølv metallic, men efter en make-over fik den, den nuværende lyseblå farve. Endvidere medfølger en hard-top i stål, som den første ejer bestilte. Det kan trods alt, stadigvæk godt blive for koldt om ørene med kalechen ned.

Hvis man skal kaste malurt i bægret, må det være, at for 30 år siden røg ventilatorremmen, som medførte at motor blev overophedet og brændte sammen. Så derfor er det ikke den originale motor som sidder i motorrummet, men derimod er den erstattet med en fra Porsche Cabriolet fra 1972.

Bilens alder taget i betragtning, så spekulere man på, om den har taget skade med for meget rust, men ?A?et? efter 356, betyder at dette er den første generation af Porsche første produktionsmodeller. Derfor er karroseriet udført i aluminium og står næsten som ny inden under lakken. Men ved den kommende masseproduktion ville dette blive alt for dyrt og kompliceret.

Så det kan godt betale sig at passe på sin gamle bil, en dag kun den blive en mindre formue værd. Denne Porsche 356 A er den ægte vare, men du kan altså stadigvæk godt få fingrene i en til lidt færre penge, men så er det en formentlig tale om en replica som denne her nedenunder.