George Michael’s eftermæle forsvaret i Operaen


Georg Michael, Fastlove, Operaen i København Som den kæmpe store fan jeg er, af én vores tids aller største musikere – En mand som jeg med stor respekt har set op til gennem min ungdom og stadigvæk gør, selvom han ikke er blandt os mere. Så når en oplevelse som den jeg var vidne til i mandags i selveste Operaen, kunne jeg ikke lade min næse gå forbi. Det er selvfølgelig George Michael, jeg lægger op til her. (Foto: @fastlovetour)

GM’s musik har altid haft en stor plads i min musiksmag. Lige fra den skønne Wham-epoke og til da han valgte solokarrieren. Så derfor har jeg og min kære hustru (hun er også en kæmpe fan) også været med, når han har beriget os danskere med et besøg på sine utallige turneer. 3 gange har han stået på en scene med undertegnet og hustru som tilskuer. Derfor var det også med ekstra stor sorg at vi erfarede, at han havde valgt at forlade os tilbage i december 2016 for aldrig at vende tilbage.

Georg Michael, Fastlovetour i Den Kongelige Opera i København Da det så er kommet os for øre, at nogle englændere som kalder sig Fastlove – A Tribute to George Michael, er blevet temmelig populære på at kopiere GM og Wham’s musik. Så lå det ligesom i kortene at et turnébesøg på dansk grund skulle opleves. Omend blot for at kunne bedømme ligheden med den rigtige vare. 

Georg Michael, Fastlove turne i Operaen i København At et coverband på sin turné får lov til at spille i en udsolgt Opera, får kun forventningerne til dem til at vokse endnu mere – Så fra min side, blev bandet mødt med den største skepsis – Men som forsangeren der kalder sig Georgemichael Joseph udtaler, at han på ingen måde kan sammenlignes med manden selv. Men at han blot forsøger at give fans en god musikoplevelse. (Foto: @fastlovetour)

Vi spiste i øvrigt denne aften på Restaurant Kost & Mask oppe på 5. sal i Operaen – Nysgerrig? Se mere HER!

Georg Michael fastlovetour Min vurdering af showet og bandets troværdig- og lighed med selve musikikonet er, at koncerten i går foregik i de meste perfekte omgivelser – Og da spændingen blev udløst og musikken begyndte at spille uden forsangeren på scenen, blev jeg så meget i tvivl om man havde fået genoplivet GM til denne aften. Men med øjnene lukket, er Gm Joseph’s stemme så meget lig den ægte GM, når han synger de sange som er nede i tempo. Men stiger tempoet i sangene, så er der stadigvæk et stykke vej til den ægte sound. Bandet spiller formidabelt, bortset fra, altså efter min mening af en lidt for højt spillende trommeslager, men derimod med en ung og yderst velspillende tværfløjte & saxofonist-kyndig pige.

Herover en stemningsvideo fra den hyggelige aften i Operaen

George Michael, Fastlove Tour tribute to GM CopenhagenSelvom det er uretfærdig at sammenligne sceneoptrædener – Så er Fastlove, en temmelig tynd kop the i forhold til bl.a. “25 Live” tilbage fra 2007 i Parken og at det kan være, Undskyld min ærlighed – lidt grinagtigt, at Gm Joseph forsøger at efterligne GM’s altid upåklagelige flotte tøjstil og udseende, men mest af alt ender med, set fra vores række af, at ligne en roma, klædt i secondhand tøj 🙂

George Michael, Fastlove Tour in Copenhagen at the OperaenMen Gm Joseph skal have en stor ros for sin stærke og næsten troværdige stemme, som kommer helt op på et fantastisk niveau i sangene “I Can’t Make You Love Me”, “Father Figure”, “Jesus to a child” samt duetten med den dygtige guitarist i “Don’t Let the Sun Go Down on Me” – Så hvis du har muligheden, for at opleve en af de over 100 planlagte koncerter på Fastlove turnéen i løbet af 2019. Så bør du alligevel overveje denne store chance for at forkæle dig selv, hvis du blot er en lille smule GM fan 🙂

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *