Ny lækker irsk whisky er landet i Danmark


Reklame for Roe&Co

Roe&Co_11Whisky i glasset eller ”Whiskey in the jar” bliver der sunget i en af de mest populære irske sange. Og der var masser af whisky i glassene på Hooked – Seafood Kitchen på Nørrebro i forbindelse med Roe&Co’s lancering i Danmark.

Roe&Co_9Roe&Co er Irlands helt nye premium blended whisky, som gjorde sin entre på verdensscenen tidligere i år. I denne uge var det Danmarks tur til at blive forført af Roe&Co’s global brand ambassadør Peter O’Connor, som kunne indvie undertegnet samt et udvalg af personer indenfor bloggermiljøet om Roe&Co’s baggrund i et medlevende og spændende foredrag.

Roe&Co_1De fleste danskere som høre de to ord ”irsk og whisky” i samme sætning, tænker med det samme ”irish coffee”, hvor en varm kop kaffe, flødeskum samt en kandispind dækker over whiskysmagen i bunden af glasset. Det mener Peter O’Connor og holdet bag den nye irske whisky skal ændres. Fordi whisky fra den grønne ø, kan meget mere end være en sødelig kaffedrink. Med Peter O’Connor i spidsen, har han brugt 15 år i cocktailbranchens største og mest kendte cocktail- og whiskybarer, med sin store passion for whisky til at udvikle denne nye whisky sammen med nogle af de bedste bartendere i Irland og har nu skabt Roe&Co som med sin søde og cremet smag skal indtage alverdens barer med henblik på at blive den vigtigste bestanddel i de fleste cocktails.

Roe&Co_8Under lanceringen i de lækre lokaler hos Hooked, blev vi budt velkommen af Maria Vegeberg Gram som er Senior Luxury og Scotch Manager for Diageo i Norden – Maria sørgede for, at alle vi indbudte kunne starte arrangementet med en dejlig varm drink med det hyggelig navn Roe & Co’zy til at få rystet det kolde og våde efterårsvejr af os.

Roe&Co_7Roe & Co’zy havde en duft og smag som fik mig til at komme i julestemning altså 2 måneder før tid. Hvilket må siges af være en flot bedrift, da jeg normalt først kommer i julestemning et par timer før anden og flæskestegen er på middagsbordet juleaften. Den varme drink består af Roe&Co, Earl Grey-tebreve, kanelstænger, stjerneanis og honning. (Blandingsforhold kan efterspørges i kommentarfeltet :-))

Roe&Co_6Med det næste glas i hånden og de rene lækre gyldne dråber fra Roe&Co, lytter vi til foredraget med Peter O’Connor, hvor han bl.a. indvier os i, hvorledes navnet Roe&Co er opstået fra sin navnefar George Roe. Der tilbage i begyndelsen af det 19. århundrede, var en af de ægte pionere inden for den irske whisky-produktion. Samt om tilblivelsen og idéen bag den karakteristiske flotte flaske, som har fået samme form som den vindmøllen der er placeret tæt på Roe&Co, med bag-etiketten som i stedet er flyttet om på venstre side, som et kendetegn for øen Irland der også ligger til venstre for det hele. Men også bunden af flasken som har fået et pæreformet hulning som hyldest til det ældste irske pæretræ som også står tæt ved Roe&Co. Disse kendetegn, skulle også være med til at hjælpe bartenderen til at starte en god historie om den nye irske whisky inden serveringen.

Roe&Co_5Nu er vi kommet til den lækre frokostanretning, hvor lobsterburgeren og fish&chips får en lækker ledsager i kraft af en frisk og smagsfuld Roe & Co Peaches and Cream. En cocktail der foruden Roe&Co smages til med ingredienserne ferskenpure eller ferskenjuice, citronsaft, honning, æggehvider, kanel og chokolade. (som tidligere kan blandingsforholdet også efterspørges i kommentarfeltet)

Roe&Co_2Inden turen hjem, gudskelov i bus (tror ikke, jeg vil kunne holde et alkometer under den kriminelle grænse), blev vi budt på min allerseneste favorit drink, Espresso Martini ala Roe&Co’s opskrift. Ved Roe&Co Espresso Martini’en vælger man at Roe&Co, kaffelikør, espresso, sukkersirup samt Baileys rystes sammen. (Blandingsforhold udleveres gerne i kommentarfeltet)

Roe&Co_3Den nye irske whisky Roe&Co, har en cremeagtig og rund aroma samt en skøn sødelig smag med en anelse af vanilje og træ, forventes at komme i detailhandlen i begyndelsen af 2018, men kan du ikke vente så længe – Kan du allerede købe den på nettet for kr 349,-  Følg linket HER!

Afslutningsvis vil jeg citere Peter O’Connor med de vise ord ”Jeg er egentlig ligeglad med, om du hælder cola i din whisky – Bare whiskyen er fra Roe&Co”

>> Cheers <<

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *