AmazingCars anmelder: Bentley Bentayga Diesel


Bentley Bentayga Diesel_2August måneds store højdepunkt var, at få overrakt nøglerne til en af mine helt store favoritter indenfor de absolutte luksuriøse bilbrands – Det var så samtidig også min debut i en Bentley.

Bentley Bentayga DieselAt det så skulle blive i Bentley’s aller første dieselbil, Bentayga’en som jeg synes at en gudesmuk SUV, gør da kun oplevelsen endnu bedre.

Bentley Bentayga DieselMed nøglen trygt i hånden, og alle formaliteterne på plads hos Bentley Copenhagen, (her bliver jeg også nødt til at rette en stor tak til Leasing Advisor Michael Bjerrekær, for at udstyre mig med alle de nødvendige oplysninger) er jeg klar til at liste afsted i den over 3 tons tunge SUV mod min planlagte destination. Og hvor er det mere oplagt at placere denne “kongebil”, selvfølgelig foran kongeskibet ved Toldboden. Trods en begrænset låneperiode, forestillede jeg mig ikke at det ville være noget problem at komme rundt til mine planlagte stop i lånetiden – Dette må jeg desværre revurdere. Idet hele København denne onsdag, var proppet med japanske turister, hvilket gjorde at vejen ud af hovedstaden blev forpurret.

Bentley Bentayga Diesel_4Men en ting er helt sikkert – den sorte Bentley Bentayga med en prisseddel på næsten 4,4 millioner kroner vækker opsigt, uanset hvor den står eller kører. Men den er altså også gudesmuk og som chauffør sidder man højt, trygt og lydsvagt i den elegante kabine, hvor man har tænkt på elegance ned til mindste detalje. Head-up Display og Skilte-genkendelse i forruden er også en selvfølge i testbilen.

Bentley Bentayga DieselBentayga’s første diesel-version er også deres mindste motormæssigt. Den har fået en 8-cylindret motor på 4 liter med dobbelt turbo samt en el-styret kompressor som sikrer hurtigere og mere dynamisk respons end en almindelig turboladere. Men trods den “lille” motor med 435 hk, er Bentayga diesel-udgaven den hurtigste SUV der findes pt. SUV’en med de otte cylindre formår at presse tophastigheden op på 270 km/t og når de 100 km/t nås, er det gjort på sølle 4,8 sekunder – ikke værst af en bil på 3,25 ton.

Bentley Bentayga DieselSUV kunne jo ha’ betydet, at jeg skulle tage en smutvej gennem terrænet, men tid og mest af alt min respekt for denne smukke bil, ville aldrig ha’ fået mig til at dreje Bentayga’en væk fra asfalten og ud på gyngende off-road-territorium. Også selvom Bentayga’en er blevet tilført ekstraudstyret “All Terrain Specifikation” som sikrer fuld kontrol over bilen i alverdens underlag som mudder, sand, vådt græs og sågar også sne og is.

Se videoen herunder fra Toldboden, hvor I kan komme lidt tættere på den smukke Bentley Bentayga Diesel

Hvis man vælger af betale prisen på 3,35 millioner kroner med moms og afgift som startprisen ligger på for Bentayga diesel versionen – Gætter jeg på, at terrænkørsel ikke er det første man har i tankerne. Men garanteret hellere vil opleve den fantastiske køreoplevelse som det er, at sidde bag rattet i den smukke bil med de brillante køreegenskaber. Efter at jeg havde haft denne fantastiske mulighed, nemlig at køre et ikon indenfor elegance, komfort og luksus bliver det svært at matche en bil med samme præferencer.

Bentayga’en fås selvfølgelig også i en benzin model med en 6 liters W12 motor med 600 heste. Topfarten er her på 301 km/t og 0-100 km/t klares på blot 4,1 sekunder. Her begynder prisen på lige over 4 millioner kroner inkl. moms og afgift.

faktaboks-bentley-bentayga-diesel

Se endnu billeder af Bentley Bentayga Diesel herunderBentley Bentayga DieselBentley Bentayga DieselBentley Bentayga DieselBentley Bentayga DieselBentley Bentayga DieselBentley Bentayga DieselBentley Bentayga Diesel_11Bentley Bentayga DieselBentley Bentayga DieselBentley Bentayga DieselBentley Bentayga DieselBentley Bentayga DieselBentley Bentayga Diesel

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *