Ølsmagning hos restaurant BØF


Sponsoreret af Restaurant BØF

BØF_10Startskuddet til Copenhagen Cooking & Food Festival blev skudt i gang i fredags og i de 10 dage festival varer, kan Du følge med i de nyeste trends inden for gastronomi ved over 200 events indtil den 27. august.

BØF_1Hos Restaurant BØF i Dronning Tværgade i det indre København, har man sammen med Herslev Bryghus sammensat en menu, hvor vin slet ikke kommer på tale. Men i stedet har de udvalgt 5 forskellige øl fra Herslev Bryghus’ egen produktion til at ledsage de 5 retter mad som blev serveret i BØF’s hyggelige lokaler.

BØF_2Lars fra Herslev Bryghus begyndte aftenen med at byde os alle velkommen og give et kort indblik i bryggeriets historie som begyndte tilbage i 2004. På samme tidspunkt skød adskillige små mikrobryggeri op og begyndte så småt at erobre markedsandele fra Danmark’s 2 store bryggerier. I dag 13 år senere, kan Herslev Bryghus ikke kalde sig en mikrobryggeri længere. Produktionen som man prioritere at holde økologisk samt lokalt, overstiger nemlig mere end 700.000 liter øl om året.

BØF_3Menuen som Restaurant BØF og Herslev Bryghus havde sammensat til os begyndte med bagt torsk med skinke og sennepsvinegrette som smagte skønt. Her havde man valgt en klassisk øko pilsner fremstillet på newzealandsk malt.

BØF_4Herefter fulgte en portion lækre blåmuslinger med danske gulerødder og løg dampet i samme øl som blev serveret hertil. En øl som har fået det eneste ord, som jeg kender med to ø’er i træk; Høøl eller også kaldet Mark Hø. Er ikke som normalt brygget på malt, men på hø. Derfor også navnet “Syrlig Vildskab” som er med til at dele vandene blandt øl-entusiasterne. Lige fra spændende til at være én af bryggeriets mest udskældte øl, da den er syrlig. Så syrlig, at Herslev Bryggeri har modtaget hade-mails fra folk som havde glemt at læse etiketten inden indtagelsen. Med den viden i baghånden blev Høøl’en kun nippet herfra.

BØF_5Hovedretten var en velsmagende mør dansk steg med kartofler og brun sovs på Rug-øl som også ledsagede retten. En meget flot kastanje farvet øl som havde et strejf af citrus og maltsmag.

BØF_6Til aftenens fjerde ret som var en blåskimmel med hasselnød, honning samt havre fik vi serveret en øl brygget på en ingrediens som jeg aldrig nogensinde havde forestillet mig, at jeg skulle indtage. Øllen, Mark Hamp, ja i læste rigtigt “Hamp”, som skulle give denne øl en krydret sød og syrlig duft og en association til Christiania.

BØF_7Sidste og femte ret, var en dansk nationalret når det gælder dessert, som man måske ikke er vant til at skylle ned med et glas øl. Men ikke desto mindre skulle den økologiske koldskål toppet med marineret jordbær og rabarber samt hjemmelavet kammerjunker skylles ned i ledsagelse med nok efter min mening, denne aftens mest velsmagende øl; Stjerne Bryggen som er en viderebrygning af Jubilæums Bryggen fra 2014, hvor har man lagret den yderligere på whiskyfade, hvorved man har fremtryllet en blød, rund, sødlig øl, men også en stærk øl med en alkoholprocent på 10% som samtidig havde den gode smag af whisky.

BØF_9Alt i alt et yderst vellykket arrangement, hvor konen og jeg besluttede os for, at vi meget gerne vil udforske Restaurant BØF for deres øvrige retter på menukortet i fremtiden. Har du fået lyst til at prøve dette arrangement – Kan du købe billetter HER!

Flere stemningsbilleder herunder BØF_11BØF_12BØF_13BØF_14BØF_15BØF_16BØF_17

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *