Et nyt Fisker-eventyr kan begynde


Fisker EMotion
(Foto: @HenrikFiskerOfficial)

“Der var engang” sådan starter de fleste eventyr. Og når 2017 er godt i gang, så begynder et nyt eventyr – Det er ikke et eventyr som er skrevet af H.C. Andersen, Næh nej, dette eventyr er skrevet af danskeren Henrik Fisker.

Henrik Fisker er en af de største bildesignere inden for bilindustrien, med en række kendte bilmodeller på CV’et. Her taler vi altså om modeller han har designet som BMW Z8, Aston Martin DB9, Aston Martin V8 Vantage og fra hans egen store satsning Fisker Karma.

Fisker Karma, verdens første super-elbil og efter min mening en af de mest stilfulde elbiler, stammer tilbage fra hans første eventyr, Fisker Automotive i 2011. Elbilen, som dengang kunne have været en kæmpe trussel til den populære Tesla. Men eventyret sluttede brat i 2013, da firmaet efter kun 2.500 solgte biler blev erklæret konkurs grundet blandt andet økonomiske problemer (Læs mere her fra en tidligere artikel)

Fisker EMotion_2

Men tilbage til hans andet og helt nye eventyr, som så småt er begyndt at køre på skinner. Henrik Fisker’s nye satsning er netop offentliggjort og kommer til at hedde Fisker EMotion og bliver produceret af Fisker Inc. som også er en virksomhed Henrik Fisker er en del af.


¤ VIND ET GAVEKORT TIL EN FERRARI-TUR – DU KAN NÅ DET ENDNU ! ¤


Ligesom Fisker Karma’en bliver det en yderst sportspræget elbil, som kommer til at satse hele møllen på at kunne køre længere end de øvrige el-biler uden at det går ud over topfart og design. Allerede nu takket være en helt ny og revolutionerende batteri-teknologi som er udviklet gennem en anden af Henrik Fisker?s virksomheder Fisker Nanotech, har man oplyst, at man burde kunne vride en rækkevidde på omkring 644 km ud af en opladning. Topfarten har de også været ude at afsløre som nogen af de få appetitvækkere. Den skulle være på 259 km/t.

Fisker Emotion_3

Bilen er også allerede forberedt via en indbygget radar samt kamera i trapez-centeret i fronten til at være at førerløs og selvkørende.  Prisen for en Fisker EMotion bliver i omegnen af $ 38.000 eller som man skriver på niveau som en Tesla Model S. Og de første vil vi allerede kunne komme til at opleve i løbet af 2017. Der meldes ikke om hvornår de kan forventes på det europæiske marked.

Alt i alt et yderst spændende projekt som Henrik Fisker har gang i og undertegnet glæder sig til at følge med i løbet af 2017 for at se om projektet samt få endnu flere specifikationer på Fisker EMotion.

Fisker EMotion_4Fisker EMotion_5

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *