Audi lukker og slukker i Le Mans


imageAf Henrik Hansen, den 27. oktober 2016

En 18 år lang æra lader til at slutte nu. Audi har meddelte igår at deres deltagelse i 24 timers løbet Le Mans ophøre med udgangen af 2016.

Tiden hvor danskerne valfartede til den franske by Le Mans og spejdede efter de velkendte racerbiler med de fire ringe er nu blot en saga. Tilbage er der nu kun minderne fra en succeshistorie, hvor Mr. Le Mans alias Tom Kristensen som en af hovedpersonerne trak Audi op på de øverste trin hele 7 gange fra begyndelsen af årtusindeskiftet til hans al for tidligere pensionering i slutningen af 2014. En bedrift som bliver svær måske næsten umulig at slå, men som også har givet ham kult status indenfor motorsporten.

imageMen vi danskere har også taget ham helt ind i vores hjerter og hans navn samt hans bedrifter, tror jeg personligt har gjort at Audi’s salg af personbiler i Danmark ubevist kan tillægges Tom Kristensen tilstedeværelse i Le Mans hos Audi teamet. Det inkludere også undertegnet som købte sin første men forhåbentlig ikke sin sidste Audi tilbage i 2008.

formula_e_-_berlin_2015_-_daniel_abt

Billede er lånt fra Wikimedia

Audi vil i stedet følge med tiden og mener at fremtiden er el-biler. Derfor kaster de sig i stedet over den oversete og ikke særligt promoveret motorsportdisciplin Formula E som er 100 % Electric Racing i samme racerbiler som i Formel 1. Men med tanken på deres udvikling af dieselmotorerne i netop Le Mans, som Audi har draget vældig meget nytte af i produktionen af deres personbiler. Så burde deres ihærdighed og stræben efter resultater inden for motorsporten få deres kommende el-biler i deres modelprogram til at opnå samme succes som bl.a. den amerikanske bilproducent Tesla.