Koenigsegg Agera RS er nu udsolgt


Koenigsegg Agera RS

Af Henrik Hansen, den 18. januar 2016 (Foto: Koenigsegg.com)

Koenigsegg Automotive AB har i dag meddelt, at alle eksemplarer af Agera RS serien nu er blevet solgt.

//

Koenigsegg Agera RS havde i 2015 sin debut på Geneve Motor Show og kunne ved samme lejlighed levere den første af bilerne til ejeren. Det er nu 10 måneder siden, at debuten fandt sted, og Koenigsegg har nu modtaget ordrer samt indskud på alle 25 biler i Agera RS serien.

Koenigsegg Agera RSDet tog kun 10 måneder, at sælge alle 25 eksempler og det gør Agera RS den hurtigst sælgende model i virksomhedens historie.

Koenigsegg Agera RSKoenigsegg Agera RS har modtaget en verdensomspændende beundring, og er blevet solgt til markeder rundt om i verden. USA, Canada, Storbritannien, Japan, Kina, Taiwan, Singapore, Malaysia, Saudi-Arabien, Qatar og De Forenede Arabiske Emirater vil alle snart kunne se en Agera RS på deres veje. De få antal modeller som bliver produceret af Agera RS-programmet, betyder dog også, at mange markeder blev efterladt uden tildeling, da efterspørgslen langt har oversteget det begrænsede antal Agera RS som er til rådighed.

Koenigsegg Agera RSAgera RS fremstilles ved hjælp af de erfaringer som man havde høstet tidligere på Agera R og Agera S modellerne samt ved hjælp erfaringer fra den mest ekstreme bil Koenigsegg nogensinde har bygget – den legendariske Koenigsegg One: 1. Den præstere hele 1160 HK på blot 95 oktan brændstof og selvom den har disse helt uhyrlige ydeevner, bevarer den alligevel alle bekvemmelighederne, herunder et aftageligt tag, der kan gemmes under kølerhjelmen i forreste del af bilen.

Koenigsegg Agera RSGrundlægger Christian von Koenigsegg udtaler, “Jeg er meget stolt af Agera RS-programmet. RS er en klassisk Koenigsegg, med alle de kerneværdier og funktioner, som Koenigsegg mærket står for. Præstation, vejfølelsen og lydhørhed er virkelig forbløffende og niveauet af teknisk raffinement er bedre end alle andre. Det er et sand “højdepunkt” projekt, som er blevet helt modtaget med åbne arme af vores kunder og venner. ”

De resterende Agera RS modeller er planlagt til at påbegynde produktionen i 2016 og de sidste biler vil blive afsendt i 2017.