James Bond stjernen Aston Martin DB10 på visit i København


Aston Martin DB10 in CopenhagenAf Henrik Hansen, 1. januar 2016

Mellem jul og nytår havde København prominent besøg. På Toldboden i hjertet af København var én af de helt store stjerner fra seneste James Bond film ?Spectre? nemlig på verdensturné for at skabe lidt opmærksomhed om Aston Martin som brand og muligvis lokke nye potentielle kunder til et af bilindustriens mest elegante bilmærker.

// Aston Martin DB5 in CopenhagenSå hvad var mere nærliggende, end at Aston Martin Copenhagen havde inviteret en af de 10 producerede Aston Martin DB10 som blikfang til et gratis-arrangement på Toldboden. Ikke nok med, at man havde inviteret den sjældne DB10, så kunne de omkring 3.000 bilglade mennesker som havde lagt vejen forbi på en råkold tirsdag eftermiddag også stifte bekendtskab med andre James Bond ikoner. Såsom den mest berømte DB5, men også DBS, Vantage og Vanquish var at finde på plads i de flotte omgivelser.

Aston Martin DB10 in CopenhagenSom bonus havde Aston Martin inviteret racerkører og en tredjedel af Young Driver-teamet Christoffer Nygaard til at fortælle om hans bedrifter og give os indsigt i en af Aston Martins racerbiler, den smukke DB9R samt skrive massere af autografer til både unge som ældre Le Mans-fans.

Aston Martin DB10 in CopenhagenSelve Aston Martin DB10 er bygget op om deres 4,7 liters V8 Vantage S som har 436 hestekræfter. Mon ikke, om DB10?eren så også har omtrent de samme specifikationer, nemlig en topfart på 305 km/t og at de første 100 km/t klares på søle 4,8 sekunder.

Aston Martin DB10 in CopenhagenKonceptbilen Aston Martin DB10, som jeg mener, kommer til at overtage titlen ?Sharknose? fra den ikoniske Ferrari 430, er bygget i samarbejde med teamet bag filmen og kun 10 eksemplarer, hvoraf de 8 af dem, alle har haft en rolle i den aktuelle Jams Bond film ?Spectre?. Man formoder at DB10 modellen giver et indblik i den fremtidige retning på hvorledes den næste generation af Aston Martins kommer til se ud. Så mon ikke at Aston Martin DB11?eren, som afsløres ved Geneve Motor Show 2016 har mange lighedspunkter med den nybagte filmstjerne.


Se videoen og oplev lidt af stemningen fra Toldboden


Relaterede artikler

Jaguar C-X75 genoplives i James Bond filmen Spectre

Aston Martin DB10 – Walkaround, START-UP – Movie star from SPECTRE


Herunder er lidt stemningsbilleder fra det afholdte arrangementAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in Copenhagen
En hilsen fra Christoffer Nygaard
Aston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in CopenhagenAston Martin DB10 in Copenhagen