Er sløret løftet på Bugatti Chiron?


(Foto: Bugatti.com)

Bugatti’s nye satsning og efterfølgeren til den mega-populære Veyron, forventes at få sin verdens debut ved Geneve Motor Show til marts 2016. Navnet “Chiron” som man formoder den vil blive døbt, er opkaldt efter den legendariske monegaskiske racerkører Louis Alexandre Chiron. Han er den eneste Monaco-fødte racerkører som har vundet Monaco Grand Prix tilbage i 1931 i en Bugatti Type 51.

// Bugatti er begyndt at vise bilen privat frem til nye potentielle kunder i deres hovedkvarter i Molsheim, Frankrig. Blandt nogle af de inviterede var tilfældigvis et par af gutterne fra GTBoard. Der under deres besøg,stødte på én af crash test modellerne af bilen, som de heldigvis har delt online med os andre.

Ved nærmere eftersyn er der en del ligheder mellem crash test modellen og den nylige afsløret Bugatti Vision Gran Turismo konceptbil ved Frankfurt Auto Show. Det giver vel også mening, da Bugatti selv sagde ved afsløringen af Vision Gran Turismo’en, at det fremviste design også skulle kunne gennemføres på Veyron’s efterfølgeren.


Relaterede artikler


Den nye bil vil være ens i form, størrelse og identitet som Veyron’en, men vil drage fordel af motorkraft, mindre vægt og en forbedret styring. Bugatti Chiron formodes at blive udstyret med en firdobbelt turboladet 8,0-liters W16 motor som denne gang forøges med et hybrid-system samt en assisterende el- turbo. Herefter skulle motorydelsen komme op på hele 1.500 HK. Topfarten angives at blive omkring 465 km/t. Og 0 – 100 km/t burde klares på lige under 2,5 sekund. Det forlyder endvidere, at man forventer at der produceres 500 eksemplarer af Chiron, i forhold til de “kun” 450 Veyron’s. Startprisen rygtes, at starte ved 2,2 millioner Euro (altså omkring 16,5 millioner danske kroner uden afgift)