Toroidion 1MW – Ny nordisk superbil


Af Henrik Hansen, 22. april 2015 (foto lånt fra Toroidion)

Danskerne har Zenvo, svenskerne har Koenigsegg og nu vil finnerne ikke stå i skyggen af de 2 øvrige skandinaviske fabrikanter af superbiler, så nu har de afsløret deres bud på en superbil i conceptform; Toroidion 1MW har de kaldt deres nye monsterbil, som de netop har afsløret ved dette års Top Marques i Monaco.

//

Den skulle efter sigende have 1.341 HK, hvilket næsten er det samme som Koenigsegg One:1 der kan yde 1.360 HK. Dette er der måske ikke noget bemærkelsesværdigt i. Nej det som er en øjenåbner er, at Toroidion?ens motor er 100 procent elektrisk. Toroidion oplyser endvidere, at bilen er godkendt til at køre på offentlig vej, men forsøges fremstillet med henblik på at deltage i 24 timers løbet Le Mans.

Alle de øvrige tekniske specifikation vil først blive afsløret, når alle de nødvendige tests er afsluttet. Dog kan afsløres, at bilen er bygget af letvægts komponenter samt udstyret med et let og hurtigt udskiftelig letvægtsbatteri til brug ved de forhåbentlig kommende pitstop.
Firmaet Toroidion som ligger i den finsk by Raasepori er grundlagt i 2011 af finnen Pasi Pennane. Pasi Pennanen er ikke nogen novice inden for bilbranchen. Han har adskillige års erfaring med design af biler, Jaguar, Honda samt Zagato er bilmærker som han har stående på sit CV. Nu vil han altså stå på egne ben og sætte Finland på landkortet over bilproducenter. Derfor må man også sige, at hans ordsprog ?There is no such thing as, it cannot be done? som oversat betyder noget i stil med, intet er umuligt! Kommer til sin ret her. –  Derfor står der også ?Made in Finland? på alt i forbindelse med fremstilling af den smukke bil som jeg personligt forventer mig meget af.

Hvis vi skal sammenligne Toroidion med andre inden for samme kategori, er mit bud, at vi nok skal vente os noget i stil med den Kroatisk elbil Rimac Concept_One?s præstationer. Den klare jo 0-100 km/t på 2,8 sekunder og har en topfart på 305 km/t. En bil som man desværre ikke høre så meget til. Nok beroende på, at der kun er solgt 8 eksemplarer. Men er en af dem, som jeg har oplevet på tættest hold på Sjællandsringen.


Relaterede artikler

En kroatisk powerbombe af en el-bil

Rimac Concept_One billedgalleri


Se flere billeder af den finske superbil herunder!