Den vildeste Ford nogensinde


Ford forsøger endnu engang at genskabe den klassiske superbil Ford GT. Ved Detroit Motor Show 2015 i januar måned, blev sløret løftet for, hvad vi kan vente os af denne historiske superbil. Ford beskriver selv modellen som den vildeste Ford nogensinde og skal nu udfordre Lamborghini og Ferrari.

Ford hævder, at den nye 2 sæders coupe som har baghjulstræk og centermotor vil kunne køre lige op med Lamborghini Aventador?en. Topfarten omkring de 350 km/t og 0 -100 km/t er overstået på blot 2,9 sekunder. Med til denne historie skal nævnes, at Ford GT motoren “kun” er på 6 cylindre og 3,5 liter, men yder altså hele 600 HK mod Lamborghini’ens 700 HK.

Forklaringen på, at GT?en skulle kunne køre lige op med rivalen fra Italien er, at vægt/kraft-forholdet bliver helt ekstremt og et at de bedste i serieproducerede gadebiler. Ydermere er opbygningen af bilen hovedsagelig udført i kulfiber og aluminium samt med en aktiv aerodynamik.

Ford har gået temmelig stille med dørene med den nye model GT. Faktisk så stille, at ingen vidste noget, før de meldte deres ankomst til Detroit Motor Show.  Meeen, mon ikke der er en bagtanke – Næste år, i 2016 er det 50 år siden at Ford GT slog sit navn fast i motorsporten. Dengang tilbage i 1966 besatte Ford, de 3 første pladser i Le Mans med sin Ford GT.

Ford nævner selv, at man regner med at producere omkring 1.000 eksemplarer og prisen er nok i den tunge ende af skalaen. Den sidste model af GT’en som man producerede i 2005 og 2006 kostede tæt på 4 millioner kroner på danske nummerplader.