Cool Car Race på Dyrehavsbakken


Af Henrik Hansen, 18. maj 2014

For 6 år siden startede iværksætter og mangemillionæren Jacob Risgaard Cool Car Race (et dansk drengerøvs løb som samler ind til velgørenhed). De første år foregik eventet i Aalborg Lufthavn, men efter et par år i en lufthavn tænkte folkene bag Cool Car Race, at det kunne være sjovt, at køre en tur rundt i hele landet. Så de sidste 3 år har man valgt at køre landet rundt for at udbrede det gode budskab og samtidig vise alle de flotte biler frem.

I år har Cool Car Racet, der må betegnes som det danske sidestykke til Gumball3000, deltagelse af 30 biler. De begyndte turen i Aalborg Havn fredag formiddag. Normalt er turen hemmelig for offentligheden, i år var der heller ikke gjort undtagelser i den retning. Det eneste som var sikkert i dette års løb, var at de ville komme en tur forbi Dyrehavsbakken lørdag eftermiddag. Men hvis man ville følge lidt med i, hvorhenne de var, kunne man i år som noget helt nyt følge dem på Instagram @coolcarrace, som afslørede at de havde været en tur forbi Classic Car Race i Århus, siddet fast på den tyske autobahn mellem Hamborg og Flensborg. Lørdag formiddag gik turen fra Kolding mod Dyrehavsbakken og sluttede af på Hotel Marriott i hjertet af København.

//

Hvert år samler deltagerne ind til børn i nød og sidste år samlede Cool Car Race næsten kr. 400.000,- ind til familier med kræftramte børn. Pengene kommer ind til dels ved et deltagergebyr på kr. 22.500,- pr. bil og dels ved auktioner under vejs ? 3 ture i en Koenigsegg One som var bortauktioneret af Mads Veiby i samarbejde med Christian Von Koenigsegg blev solgt for kr. 47.000,- og her går alle penge også ubeskåret til velgørenhed.

Nåede lige inden afgangen mod Hotel Marriott at få hurtig snak med den danske it-mand og iværksætter Magnus Kjøller foran hans Lamborghini Aventador. Det var hans andet år sammen med denne lækre bil som han leaser i sommerhalvåret for en pris omkring kr. 120.000,- pr. måned. På grund bilens meget specielle former, havde det taget 3 dage at foliere den med det velkendte Aalborg Pirates udseende. Spændende og se hvor længe den kommer til at køre med dette udseende efter at Magnus Kjøller nu har solgt sin hovedandel i den nordjyske ishockey klub.

Stemningsbilleder fra Dyrehavsbakken herunder.

Se endnu flere stemningsbilleder her!