Kan denne vanvittige Koenigsegg One:1 blive verdens hurtigste bil?


Af Henrik Hansen, 13. april 2014 (foto: Exotics In Denmark)

Elbiler og selvtænkende biler har fyldt rigtigt meget i overskrifterne på det seneste, men året 2014 tegner til at blive året for superbilerne ? eller som den svenske bilproducent Koenigsegg kalder det ?Mega car?.

Her henvises til den nye Koenigsegg One:1, som havde premiere på 2014 Geneva Motor Show.

De forrige Koenigsegg’s såsom Agera R, har allerede opnået fuldstændige vanvittige højder af motorydelse og hastigheder. One:1?en er på et helt andet niveau.

Dens lidt mærkelige navn hentyder til èn-til-èn, altså effekt-til-vægt forholdet. Med andre ord, den turboladede V8 motor genererer 1.360 hestekræfter i en bil, der vejer 1360 kg.

Koenigsegg kalder den for, verdens første “mega car”, fordi den producerer mere end en megawatt af motorydelsen (1 megawatt = 1.341 HK). Koenigsegg siger, at One:1’en kan nå en “simuleret tophastighed” på 273 mph, hvilket svare til 439,25 km/t. Hvis det virkelig holder, vil det være den hurtigste “serieproducerede” bil i verden.

Dens kaross og chassis er lavet af en ny type kulfiber, som er 20 procent lettere end, hvad der blev brugt på de tidligere Koenigsegg’s. Yderligere er der sparet vægt ved 3D-print teknologi på visse komponenter, såsom turbo huse og titanium udstødning.

Koenigsegg One: 1 har bevægelige vinger på fronten og bagenden som er designet til at øge downforcen ved høje hastigheder og under opbremsningerne. Bilen har så meget downforce, at det kan trække 2G i svingene. Det er omkring det dobbelte af, hvad en “normal” sportsvogn kan klare.

Det er planlagt kun at bygge 6 eksemplarer af Koenigsegg One:1. Alle 6 eksemplarer er reserveret. Så den officielle hastighedsrekord, må de nok kigge langt efter hos Koenigsegg, da officielle rekorder kun gælder serieproducerede biler i mindst 30 eksemplarer.

 

One:1 kommer efter sigende til at koste omkring 30 procent mere end Koenigsegg Agera R, som sælges for mere end $ 1,5 million.


Relaterede artikler

Hennessey Venom GT verdens hurtigste bil

Koenigsegg CCR Revo på Rådhuspladsen sammen med Shmee150

En af verdens vildeste superbiler er svensk

Koenigsegg CCX i Kunst for alle