Sjælden italiensk Ferrari under hammeren


Af Henrik Hansen, 11. januar 2014

Har du en opsparing stående, og ikke ved, hvad du skal anvende dem til. Kunne du jo ligeså godt byde på en italiensk klassiker og sjældenhed. Nemlig en Ferrari 375 Plus fra 1954 som var den første i en serie på kun 5 stk.

Auktionshuset Bonhams i England har fået æren af at skulle sælge dette smukke eksemplar, som for næsten 60 år siden gjorde sig bemærket ved at vinde både Le Mans og på Silverstone i 1954.

Se eksemplaret af Ferrari 375 Plus som er tilsalg her!

Eksemplaret kommer under hammeren hos Bonhams den 27. juni 2014 i forbindelse med ?Goodwood Festival of Speed? der er et årligt tilbagevendende bilevent i Sydengland.

Fakta om Ferrari 375 Plus: Den er udstyret med en 4,9 liters V12 motor som yder 330 HK ? Topfarten er opgivet til 270 km/t. Accelerationen 0 ? 100 km/t er ikke opgivet, men et bud på 9-10 sekunder er nok ikke urealistisk, når man tænker på, at det er 60 år siden, den havde sin storhedstid.

Bilen har siden sine sejre i perioden 1954 til 1957 haft en tilværelse hos en amerikansk atomfysiker i Ohio, USA og siden hos en Belgisk Ferrari importør. Nu skal den så under hammeren og det er en stor ære for Bonhams leder Philip Kantor, at skulle sælge denne vidunderlige bil, som repræsenter et vigtigt stadium i opbygningen, at det vi kender i nutidens Ferrari.

Sidste år leverede Auktionshuset Bonhams en verdensrekord, da de solgte nu afdødes Juan Manuels Fangio?s Mercedes Benz W196,  som han vandt verdensmesterskabet i også tilbage i 1954 for en pris af 20 millioner pund, en pris som omregnet svare til 180.000.000 danske kroner, så mon ikke prisen kommer til at slutte i det leje, når auktionen er afsluttet og køberen formentlig er en anonym oliesheik.

(Foto: Usaautoworld)