Supersportsvogne på Sjællandsringen 16. juni


Af Henrik Hansen, 11. Juni 2013 (kilde: SportsCar Event)

Sportscar Event ? en tur i en sportsvogn til glæde for kraftramte børn ? gearer op og er klar med det største felt af nye sportsvogne nogensinde, fx den nyeste Ferrari og en ny tysk roadster efter den gammeldags, rå opskrift. Plus den store overraskelse: En kroatisk sportsvogn med 1.088 hk ? fra fire elmotorer.

Sportscar Event er i år på vej til at overhale sig selv. Arrangementet inviterer til motorfest med cirka 50 nypudsede sportsvogne med en håndfuld af bilverdenens nyeste i spidsen: Bl.a. Den nye Ferrari F12, den nyeste Lamborghini og noget nær en sensation: En ny kroatisk supersportsvogn med elmotorer, der yder 1.088 hk. Hvordan kan disse ord mases ind i samme sætning; ?kroatisk?, ?supersportsvogn?, ?elmotorer? ? der er faktisk fire ? og ?1.088 hk?. Det virker næsten naturstridigt, men det er det ikke. Når den nye Rimac Concept_One triller ud på FDM Sjællandsringens asfalt kan alle opleve, at det er virkelighed.

At Rimac kører i Danmark vitterligt er World News understreges af, at der kommer potentielle Rimac-købere helt fra Kina for at se og måske ikke så meget høre (elbil!) og ikke mindst prøve den nye elbils-raket til Sportscar Event.

Andre nye biler til Sportscar Event 2013 er først og fremmest Ferrari F12berlinetta ? Ferraris 740 hks frontmotorbil, der måske, måske ikke er hurtigere end Lamborghinis centermotorbil Aventador. Faktisk giver Sportscar Event 2013 alle muligheder for at vurdere det med egne øjne, idet der på eventens startliste også holder netop en 700 hk?s Aventador.

Og endnu en ny bil, nemlig Danmarks første Wiesmann MF5 Roadster. Wiesmann ? det er tyskerne, der i farten ligner en moderne Austin Healey ? men den er altså en ægte tysk bil med BMW-teknik.  Wiesmann til Sportscar Event ? det er den med V8 og 555 hk.

 

En tur til glæde for kræftramte børn

Sportscar Event er en gruppe af private sportsvognsejere, der typisk et par gange om året inviterer sportsvognsinteresserede til at få en flyvende tur i deres biler. Til forskel fra andre arrangementer af denne type køres Sportscar Event på rigtige racerbaner ? netop det skaber en helt ekstra dimension. Atter i år har de to FDM baner Jyllandsringen, som afholdt arrangementet lørdag den 8. juni og Sjællandsringen, der skal have gummi ned i asfalten den 16. juni fra kl. 9 til 16.

Se billederne fra lørdagens event på Jyllandsringen her!

Dette at køre på en racerbane sikrer det helt store sus ? og i øvrigt det helt sikre sus. For vel gives der gas; men alle biler er indregistrerede med alt sikkerhedsudstyr, desuden er racerbaner jo konstrueret til, at der godt lige kan kikses uden at prisen er mere end en snurretur oppe på asfalten eller en tur ud i sandet.

Turene koster fra 300 kr. og op til 1.600 kr. for oplevelsen i de mest berømte sportsvogne. En undtagelse er dog Rimac?en ? her er prisen 2.500 kr.  Overskuddet fra dagene doneres herefter til Børnecancerfondens arbejde. Over årene er det blevet til mange millioner; rekordåret blev der sendt en check på to mio. kr. af sted til fonden. I år nærmer Sportscar Event sig en samlet donation på 10 mio.kr.

Se billeder fra sidste år her!