Jaguar F-Type Danmarkspremiere ved Biler i Bella 2013


 

Af Henrik Hansen, den 1. april 2013

Den nye Jaguar F-type havde om torsdagen Danmarkspremiere ved Biler i Bella 2013, på standen havde man havde valgt, den traditionelle måde at fejre det på, champagne og det obligatoriske matchende røde silkeklæde gemte bilen.

Jaguar havde på udstillingen valgt, at vise deres mellemste af 3 modeller frem ved udstillingen. Denne F-Type cabriolet S er en 3,0 V6 med 380 HK, med en topfart på 275 km/t og 0 ? 100 km/t klare den på 4,9 sekunder, prisen for denne starter ved 1,8 million kroner. Har du dog kr. 300.000,- mere på opsparingen, kan du erhverve deres topmodel med 5,0 liters V8 motor og 495 HK. Topfarten er her begrænset til 300 km/t og 0 ? 100 km/t klares på 4,1 sekunder.

Jaguar F-Type som lige er blevet udråbt til ?The 2013 World Car Design of the Year? ved New York Auto Show af 66 jury medlemmer, er den første fuldblods racerbil fra Jaguar siden den legendariske E-Type tilbage fra 1961. Men dengang i 1961 skilte E-Typen sig ud fra mængden og var meget mere i iøjnefaldende. Hvorimod den nye F-Type, selvom man i juryen udtrykte stor tilfredshed med blandt andet den lange akselafstand og det korte overhæng giver bilen en god holdning og elegance og gør den yderst attraktiv. Men i krogene kan man ane en vis misnøje med F-Type designeren, som måske har kigget lidt for langt efter de japanske bilproducenter.

Bedøm selv i billedserien her!

Du kan også vælge at høre den 380 hestekræfter sluppet løs her!