Verdens dyreste nummerplade


Af Henrik Hansen, 15. januar 2013

Nummerplader til beløb som nærmer sig astronomiske størrelser. Kunne dette blive en realitet i Danmark?

Hvorfor ikke føre trenden ud i virkeligheden, hvorfor er det kun den danske kongefamilie som må have nummerplader dér indikere magt. I England og også i Mellemøsten er nummerplader med de laveste numre i meget høj kurs og disse sælges på velgørenheds-auktioner, hvor overskuddet bl.a. går til hospitaler for trafikofre.

I Danmark kan man få specialfremstillet sin personlige nummerplade. Det kunne være som et navn eller speciel dato som billedet herover viser. Prisen for disse unikke nummerplader koster” kun” kr. 7.000,-

Men i England kan en nummerplade med teksten “1 D” sælges på auktion for den nette sum af £285.000 plus afgifter, endelig pris £352.411, (hvilket svare til kr. 3.194.077,- fra kurs pr. 13/1-2013).

Af andre lignende specielle eftertragtede nummerplader i England kan nævnes

  • “1 HRH” solgt for £113.000
  • “1 RH” solgt for £247.000
  • “K1 NGS” solgt for £231.000
  • “51 NGS” solgt for £254.000
  • “1 0” solgt for £210.000.

I øvrigt har Wayne Rooney fra Manchester United købt nummerpladerne “WAZ 8” (øgenavn er “Wazza”). David Beckham’s personlige nummerplader er “DB7” som han i øvrigt købte til hans gamle Aston Martin DB7. Også Chelsea ejeren Roman Abramovich har købt sine helt personlige nummerplade “VIP 1” som han har betalt £285.000 for.

Men dette er kun småpenge i forhold til verdens dyreste nummerplade “1”. Den blev nemlig solgt på auktion i Abu Dhabi for det svimlende beløb af 69 millioner kroner, købt af den lokal forretningsmand Saed Al Khouri ? Tallene på nummerpladen signalerer, hvilken position bilejeren har i samfundet, etcifrede tal indikere at man er sheik eller i hans familie. Har man to tal, kan det betyde at man har en vigtig stilling i de øverste myndigheder. Vigtige direktører har gerne et trecifret tal på bilen.

Men her ser vi et skoleeksempel på, har du pengene kan man altså købe sig til en plads i toppen af hierarkiet og titlen for rekorden af verdens dyreste nummerplade som han i øvrigt overtog fra sin fætter Talal Ali Mohammed Khouri, der betalte 35 millioner kroner for nummerpladen “5”

Så når man tænker på al den rigdom som gemmer sig i Danmark og vi glemmer Janteloven et øjeblik, hvorfor ikke indføre samme muligheder i Danmark, eller er vores afgifter til staten så høje at vi alle burde have mulighed for at køre med “1”. Et er sikkert, staten har min fulde opbakning til at bortauktionere nummerplader til højeste bydende, så længe pengene går til velgørenhed, såsom hospitaler, udstyr eller forskning som kan hjælpe svage i samfundet.