“Slangetæmmeren” Asger Reher på Scandinavian Motor Show 2012


Af Henrik Hansen, søndag, den 4. november 2012.

Ved Scandinavnian Motor Show 2012 i Bella Centret havde jeg fornøjelsen at støde på den 62 årige Asger Reher i området med AC Cobra biler. Hvis ikke dér ikke ringer en klokke, så er Asger Reher bedre kendt som et af de fire medlemmer i Ørkenens Sønner, Ali Bubbas Barkhar.

Asger Reher kunne meget entusiastisk fortælle mig, at han i slutningen af 2005 selv havde hentet sin AC Cobra (Replica) i England, til en pris af £14.000. Så da denne Cobra (Replica), som er bygget af et engelske firma ved navn Pilgrim Cars tilbage i 1998, nu skulle til at køre i Europa, var det nærliggende at få bilen venstrestyret. ?Jeg fik bilen venstrestyret til en yderst god pris? og han fortsætter ivrigt ?Cobra?en er meget let at få venstrestyret med hensyn til instrumenteringen, det eneste som jeg ikke har fået ændret, er håndbremsen, den sidder stadigvæk i højre side? siger Asger Reher samtidig med, at han peger ned ved passagersædet. Og han fortsætter, ?Håndbremsen burde have siddet midt i konsollen?.

Men ellers er Asger Reher?s AC Cobra blev renoveret fra top til tå i løbet af årene, hvilket tydeligt ses på dette velholdte eksemplar. Denne bil har altid været en drengedrøm for Asger Reher at eje og derfor bliver den også flittigt brugt i sommerhalvåret. ?Når Cobra?en bliver sat i garage for vinteren, så har jeg da stadigvæk en dejlig bil at transportere mig rundt i nemlig en Porsche Cayenne S med 450 HK? siger Asger Reher med sit sædvanlige glimt i øjet.

Den danske AC Cobra club som Asger selv var med til at starte, tæller omkring 15 – 20 biler, hvor blandt andet Asger Reher selv var formand tilbage 2010.

Asger Reher som har benzin i blodet fortæller i øvrigt ?jeg har banelicens, til at køre ved særlige arrangementer, og har derfor ikke behov for at køre stærkt til hverdag?.

Asger Reher?s AC Cobra(replica) er en kopi af den oprindelige Ford Shelby AC Cobra som i år bliver 50 år. Den har en 8 cylindret Amerikansk bygget Ford-motor på 5,7 liter som yder 250 HK, som kan få den op fra 0 – 100 km/t på 5,1 sekunder.

Der blev tilbage i 60?erne kun bygget 528 eksemplarer af AC Cobra’en og det eneste ægte eksemplar i Danmark som har en værdi af flere millioner kroner ejes pt. af Baron Otto Reedtz-Thott.

Se billedserien af Asger Reher?s AC Cobra her!

Se videoen; Asger Reher forlader Bella Centret i sin AC Cobra her!