Testkører for en dag


På FDM?s Sjællandsringen ved Roskilde som er pendant til Jyllandsringen afholdtes Sportscar Event 2012 sit velgørenhedsarrangement til fordel for Børnecancerfonden. Et arrangement som afholdes årligt på både Sjællandsringen og Jyllandsringen. I år kan man vist godt sige, at vejrguderne havde været med arrangementet, hvilket er en stor fordel når man køre superbiler i den absolutte øverste klasse.

I år var det første gange at jeg deltog og det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg støtter op. Mit bidrag blev, at jeg mellem det store udvalg af super biler, valgte bil nummer 44, som var en Ferrari 430 coupe. Prisen for turen kostede kr. 800,- og indbefattede 2 runder på den 1,1 km lange bane. Det gik hen og blev en oplevelse jeg sent vil glemme.

Som passager i den udvalgt Ferrari 430 coupe ventede Ferrariens ejer tålmodigt på, at jeg lige fik gjort videokameraet klar og da jeg så endelig sagde kør, fik 430?eren så mange tæv, at det godt, at vi var på en lukket bane, hvor færdselsreglerne ikke gælder. Den kommer nemlig fra 0 ? 100 km/t på 4 sekunder rent og havde jeg været så heldig at banen var lang nok havde vi kunnet kører langt over 300 km/t. Men Sjællandsringens langside er kun lige omkring 500 meter. Så min chauffør mente, at vi kun lige nåede 190 km/t, men han holdt hellere øjnene på vejen i stedet på speedometeret, en disposition jeg billigere.

Efter de 2 runder som tog lige omkring halvandet minut, fik jeg rig lejlighed til at studere Ferrari 430’eren både indvendig og udvendig.

Resultatet kan ses her!