1955 Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing forventes at blive solgt for optil 60 millioner kroner


Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing på auktion
Foto: classicdriver.com

Denne 67-årige gamle ikoniske sølvfarvet Mercedes-Benz 300 SL Gullwing coupe er én ud af kun 29 produceret eksemplarer i årene 1955 & 1956 og kan den 27. januar ved RM Sotheby’s auktion i Phoenix blive din for den nette pris mellem 45-60 millioner danske kroner.

Foto: classicdriver.com

Det er i hvert fald det som eksperterne forventer at hammerslaget ender på for letmetalsversionen som er gennemført i aluminium samt at det kun er forruden som er af glas, resten er udskiftet med plexiglas som har givet en bilen, en vægtbesparelse på 95 kg i forhold til standardbilen.

Mercedes-Benz 300 SL Alloy Gullwing på auktion
Foto: classicdriver.com

Vægtreduktionen var tiltænkt Gullwing så den var mere konkurrencedygtig ved racerløbene i kombination med den modificeret 6-cylindret motor med 215 hestekræfter – Salget var tiltænkt private racerkørere, men prisen var i forhold til en standard SL alt for høj, så derfor kun det lave antal producerede Gullwing’s.

Bilen, som skal på auktion, nummer 13 af de 24 biler med stelnummer ”5500332” som der blev bygget i 1955, er det et af de få eksemplarer som stadigvæk er i original stand både med karrosseri og motor og derfor den høje vurdering ifølge auktionsholderen. Bilen blev dengang bestilt af Joseph F. Weckerlé, som var Mercedes’ agent i Casablanca, Marokko, med et 3,42 bagakselforhold, et 270 km/t speedometer samt en Becker radio som ekstra tilbehør.

Læs hele historien bag dette prægtige eksemplar HER!