Formel 1 konkurrence - Ruslands Grand Prix

Elbiler som oplades under kørsel

Elbiler trådløs opladning i vejeneTænk nu – Hvis du aldrig mere skal bekymre dig om at oplade din elbil op igen. Det er i hvert fald meningen med ladning gennem asfalten, så elbiler kan oplades under kørslen. (Foto: Highways England)

Tilbage i 2015 havde den britiske regering afsat over 5 milliarder kroner til blandt andet trådløs opladning under kørsel i vejene – Det løb lidt ud i sandet på daværende tidspunkt – Men nu har briterne atter pustet liv i planerne igen, hvor elbiler via induktion kan få strøm fra skjulte ledninger under vejbanen. Det sker som del af projektet til at fremme elbilerne som også inkludere ladestandere i landets lygtepæle.

Elbiler trådløs opladning(Foto: Electric.com) – Det franske bilmærke Renault tester for tiden opladning under kørslen i et mindre forsøg i hjemlandet og hos vores naboer i Sverige indviede man i foråret en 2 kilometer strækning som er verdens første ”elektriske vej” lidt nord for Stockholm. Der kan hybridlastbiler via luftledninger – altså lidt ligesom det vi kender fra sporvognsprincippet – få tilført strøm under kørslen. Man kan forvente lignende eksperimenter i løbet af 2019 på de tyske motorveje kaldet ”eHighway”, bl.a. omkring Frankfurt Lufthavn.

En parameter som man nok skal have med i overvejelserne ved disse opladnings-veje er, at udviklingen tilsvarende på batterierne i elbilerne er blevet markant bedre – Hvilket gør, at elbilerne kørere væsentlig længere end tidligere og måske overflødiggøre opladnings-vejene helt. Men der er vel intet til hinder for at videreudvikle alle muligheder for fremtidens bæredygtig kørsel.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Formel 1 konkurrence - Ruslands Grand Prix