Xtra Dagens Spot 27. nov 2017

Disse biler får flest fartbøder

Fartbøder_1Ikke uventet er det bilejere med en hang til de lidt dyrere bilmodeller, som også får flest fartbøder. I en undersøgelse som er foretaget af FDM, er det bilejere primært med tyske biler som besætter de tre øverste pladser over dem som har fået flest fartbøder det seneste år.

Fartbøder_2FDM har i AutoIndex undersøgelsen fået svar fra 41.000 bilejere, her har næsten hver fjerde BMW-ejer fået en eller flere fartbøder svarende til 24,1 procent. Hvilket også giver dem 1. pladsen foran Audi og Mercedes på henholdsvis 2. & 3. pladsen med 22,5 %.

Top Fem ser således ud:

  1. BMW
  2. Audi
  3. Mercedes-Benz
  4. Volvo
  5. Alfa Romeo

Gennemsnittet af alle de 22 bilmærker som deltog i undersøgelsen ligger på 16 %. Bilejere med en Kia lå nederst i undersøgelsen og altså mest lovlydige i trafikken. Her er det kun 11 % af dem med en sydkoreansk bil som har modtaget en fartbøde.

De fleste bilejere som har modtaget en fartbøde, har fået bøden via fotovogn. Næsten 96 % af de adspurgte, er blevet blitzet af politiets fotovogne. Men noget ganske sjovt er, hvis jeg må ha’ lov, det er at næsten 2 % (1,8 %, svarende til over 700 personer) ikke aner, hvorledes de har fået deres fartbøde.

Fartbøder_3Kigger man på en sjov detalje i undersøgelsen, kører 17 % af dem som har modtaget en fartbøde i en sort bil. Hvorimod bilejere med en grøn bil ligger i bunden med blot 11 %.

Hører man til den gruppe i samfundet, som er beriget med en firmabil, er det over hver fjerde (26%) som har modtaget en eller flere fartbøder. Her ligger gruppen med privatejet biler væsentlig lavere, kun 14 % har modtaget et girokort fra lovens lange arm.

Den sidste kalkule, berører som skrevet i første linje, at jo dyrere bil des flere får også bøder. Så har du en bil til mere end 1/2 million kroner, er du også blandt de 23 % andre som er i den risikogruppen. Er du dog blandt en af dem som “kun” har råd til en bil under 400.000 kr er tallet kun 14 % chance for at have modtaget en fartbøde.

(Alle tallene her, er lånt fra FDM’s medlemsblad Motor 12/2017)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xtra Dagens Spot 27. nov 2017